Aktywne Wpisy

fsfdjf +5
jakie polskie słodycze/przysmaki mogę kupić ludziom, którzy nigdy nic polskiego nie jedli? myślałam nad kabanosami, polskimi ogórasami i kisielem, ale co jeszcze mogłabym kupić to nie wiem
Czy są jakieś fastfoody w Krakowie, które są czymś innym niż frytki, zapiekanka, kebab, pizza, kiełbaska z nyski i jest to coś z prostych składników bez masy chemikaliów - jak najmniej przetworzone. Coś co można zjeść na ulicy czyli też nie stołówka.
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie
#krakow #jedzenie #kebab #pytaniedoeksperta
#pytanie

84kph po ścieżce ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dalej nie róbcie nic z przestarzałymi przepisami dot rowerów elektrycznych
#polskiedrogi #hulajnogaelektryczna #prawo
przepisy są, wystarczy je egzekwować
@dzem_z_rzodkiewki: Te przepisy są świeżutkie i tak doskonałe jak całe nasze prawo :)
Jak je uchwalili to dawno już hulajnogi śmigały po 100km/h.
Dlatego właśnie zakazano sprzedaży hulajnóg rozwijających więcej niż 20km/h i absolutnie nie ma możliwości takiej
@dzem_z_rzodkiewki: i zajebiscie
@darek-jg: 20km/h to nie tylko prędkość dozwolona (czyli coś za co odpowiada kierujący), a również "warunek techniczny pojazdu", a więc coś czego przestrzeganie spoczywa na wprowadzającym pojazd do obrotu (sprzedawcy, importerze).
Dlatego wszystkie obecnie sprzedawane hulajnogi mają prędkość maksymalną 20km/h, brakuje jeszcze tylko emotki ;) przy tej danej technicznej. Niektórzy podają nawet prędkość "po odblokowaniu".
Pewnie jakimś wykrętem
nie masz na niom piniendzy i zazdroscisz.
sprzet jest legalny, chyba widzisz to co napisanie tak??
;)
źródło: Screenshot 2025-06-18 at 20-21-13 https __www.youtube.com_watch v ASuX7V0tARo&t 1525 84kph po ścieżce ( ... (@dzem_z_rzodkiewki) Wykop.pl
Pobierzsam mam kukirina G4, ale to co odwalają te hulajzyeby to się w pale nie mieści.
źródło: Screenshot 2025-06-18 at 20-33-27 https __www.youtube.com_watch v ASuX7V0tARo&t 1525 84kph po ścieżce ( ... (@dzem_z_rzodkiewki) Wykop.pl
Pobierz@darek-jg: to jest chyba przedmiot dyskusji, bo rozporzadzenie określa warunki techniczne pojazdów.
Więc co do zasady określa czym jest "hulajnoga elektryczna".
Wiec jak chcesz sprzedać coś co nazywa się hulajnoga elektryczna, to powinno spełniać