Aktywne Wpisy

odgrzybiacz +476

Salido +438
Minął 5. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
21 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
21 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
21 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
21 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
źródło: 1-433025-29
Pobierz

<Donatan sad noises>
źródło: temp_file2749460940704892638
Pobierz@szpongiel: miało być, jedno* zapisujesz na dziecko
@SpalaczBenzyny: no i jak uwolnisz 0,5 mln mieszkań to te ceny o ile spadną? O 100 tys? I nagle będzie cię stać na zakup za 900 tys, bo za milion już nie stać? Ale przynajmniej nie będzie żadnych mieszkań na wynajem xD
i aby później przez 5 lat połowa bloku stała psuta i brak podjęcia decyzji we wspólnocie bo "inwestorzy" mają wszystko w dooppei, ważne dla nich aby żadnych kosztów nie ponosić więc wszystkie wydatki inwestycje są na NIE, nie chcą
@bylem_zielonko: no zgadzam się, ja nijak "nie winię" nikogo kto kupuje się 5 czy 10 mieszkanie, przeciwnie, to w naszej sytuacji najlepsze opcja,
idealnie by było gdyby właśnie ładowanie kasy w beton było na wstępnie odrzucane przez inwestorów, i nie dlatego, że obłożone wielkimi podatkami ale dlatego, że inne formy inwestowania byłoby bardziej korzystne,
u nas to
Żeby nie zniszczyć do tego rynku film budowlanych dać jakąś zachętę lub zwolnienie z podatku za budowę mieszkania za granicą tak żeby ściągać pieniądze ludzi z Uni do
Jak często zdarza się taka sytuacja żeby ktoś miał cztery mieszkania ile to jest pół procenta wszystkich ludzi w Polsce? ( ͡º ͜ʖ͡º)
otrzymasz czwarte to sprzedaj, oddaj komuś w rodzinie albo normalnie zapłać podatek ¯_(ツ)_/¯
@Czoso: to mi przypomina moją przyjaciółkę, która nie podumała i powiedziała mi kiedyś, że zazdrości, że ja nie mam kredytu na mieszkanie (wynajmuję), bo ona jak dostała mieszkanie w spadku po babci to musiała wziąć 100 000zł na remont i teraz musi to spłacać. No faktycznie, straszna rzecz....
#nieruchomosci
źródło: image
Pobierz