Aktywne Wpisy

zajsty +215
W 30 kolejce Harry Kane z jednym trafieniem.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL30
Pobierz
PozdroMleczny +25
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

<Donatan sad noises>
źródło: temp_file2749460940704892638
PobierzGdybym miał możliwość kupna mieszkania dla dziecka to oczywiście, ze zrobiłbym to teraz, gdy cena jest niższa i jest jakakolwiek możliwość wybrania wygodnej lokalizacji, a ja mogę mieć pewność, że cokolwiek się nie wydarzy, to mogę czuć się bezpieczniejszy o przyszłość gówniaka.
Ja sam oczywiście nie mam ani pierwszego mieszkania, ani tym bardziej dziecka, ale nie wyobrażam sobie
jak chcesz kupić mieszkanie to kupuj ale nie udawaj, że jest to dla bąbelka, bąbelkowi zabierzesz mieszkanie bydlaku?
kupuj mieszkanie pod wynajem, inwestycyjnie, w naszym dzikim kraju to chyba najlepsze co można zrobić ale NIE zasłaniaj się bąbelkiem,,
jak nie zdiagnozujemy dobrze sytuacji, nie określimy gdzie jest problem to nigdy nie
@Czoso: no to jedno sprzedasz, przecież w czterech mieszkaniach i tak nie jesteś w stanie mieszkać jednocześnie.
@SpalaczBenzyny: Problemem są holdingi, które wykupują mieszkania na nowych osiedlach, w które jeszcze nikt nie zdążył wbić łopaty. Skupmy się na tym, a zwykłym obywatelom dosraj w drugiej kolejności, jeżeli dalej nie będzie cię stać na swoją
@gr0m1t: no nic tak nie śmiemy jak gołodupiec walczący o powiększanie majątków najbogatszych ¯\(ツ)/¯
Czy podatki, szczególnie takie, to jedyne rozwiązanie nie ma alternatyw?
@gr0m1t: etam. Dla dziecka zapisujesz na dziecko. Jedno masz na siebie. Jedno na żonę.
I patrz, nawet gdyby podatek był już od drugiego to masz trzy mieszkania w rodzinie 2+1 bez żadnego podatku. Zaś im więcej dzieci, tym opcja na więcej mieszkań bez podatku, a
Nie ma
@gr0m1t: ale nie ma to żadnego znaczenia,
biedaki tak samo płacą akcyzę od paliwa jak bogacze, płacą tak samo VAT jak bogacze,
to nie ma być podatek od bogactwa tylko podatek który ma zniechęcać pchaniu kasy w