Aktywne Wpisy

Może i zdjęcie ujowe, ale facet ma ostatnio ciężkie dni - najpierw ból zęba a teraz ból pleców - więc mimo, że jeszcze poprzedni post przysięgałam sobie, że już więcej gołąbków robić nie będę to właśnie spędziłam ponad dwie godziny w kuchni, żeby polepszyć mu troszkę humor.
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
Mężczyzna zadowolony a ja lecę sprzątać do kuchni.
Babki pamiętajcie dbać o swoich chłopaków również ;) #gotujzwykopem #golabki #zwiazki
źródło: temp_file6492368896172123589
Pobierz
EwMaj +3
Ej, wy tak serio uważacie, że z Hokejorza i księgowej coś będzie? Przecież on jest totalnie nią niezainteresowany. Ich relacja jest tak powierzchowna i pusta, rozmowy tak nieistotne jak rozmowy z ziomkiem z Żabki, który wszystkich pyta "jak leci wariacie". To nie kwestia tego, że on się boi za rękę ją złapać. On nie chce. Czuje do tej dziewczyny taki sam pociąg jak rudy chomik Adam do Asi z 4 sezonu. Już

W dwóch pokojach mam gniazdka internetowe, które posiadają dwa wyjścia rj45 (czyli razem 4, po dwa na gniazdko/pokoj)
W szafce technicznej ze światłowodem mam dwa gniazda rj45 i jeden wtyk rj45.
Nie wiem gdzie umieścić router. W tej szafce jest mega mało miejsca. W środę mam mieć montera (kupiłem światłowód z telewizją).
poradźcie gdzie umieścić router - upychać do szafki technicznej (raczej się nie zmieści, bo jeszcze modem ma być) czy w pokoju na biurku? Jeżeli w pokoju, to jak będzie wyglądało połączenie routera z internetem? Po są dwa gniazda i jeden wtyk rj45 w skrzynce?
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzmasz swiatlowod w skrzynce, wiec ont musi byc podlaczone w tej skrzynce bo technik nie bedzie ci robil instalacji ftth w lokalu tam gdzie chcesz. a to ze czasem routery sa zintegrowane z ont wiec musza byc tez podlaczone do swiatlowodu bezposrednio. chyba ze operator infrastruktury da ci zewnetrzne ont, wtedy wystarczy samo ont podlaczyc do swiatla, a ont mozesz podlaczyc do jednej z rjtek i dac router
@sars_cov_2: a w skrzynce tele tylko 2, więc 2 są puste... Jeszcze dla potwierdzenia zdejmij jedno gniazdo i zobacz czy w ogóle cokolwiek jest podłączone, bo często te gniazda w developerce są robione na sztukę i nikt tego nie sprawdza.
Jak dostaniesz media konwerter to on idzie do skrzynki i potem skrętką do pokoju gdzie ma być router. Wrócić do skrzynki w teorii można by tym samym
PobierzEwentualnie jeszcze może na dnie skrzynki są niezarobione kable...
Pobierzźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz