Wpis z mikrobloga

Hej #plock, prowadzę dla samego siebie mały ranking wszystkich (a przynajmniej większości...) kebabów w Płocku. Na szczęście nie ma ich za dużo, ale zapewne o kilku nie wiem (upchnięte gdzieś w osiedla), więc chętnie się dowiem :) Te, w których byłem i jadłem (kolejność przypadkowa):

1. Heej Kebab na Wyszogrodzkiej
2. Zahir
3. Shukran
4. Kebab King na Tysiąclecia
5. Lavash Craft Kebab w Mostach
6. King Star
7. Mr Gyros
8. Sultan na Królewieckiej
9. Marmaris
10. Berlin w Mazovii
11. Ksantos
12. Ramzes
13. Hakkari

Z tych wszystkich najsmaczniejszy jest w Hakkari, ale jednocześnie też najdroższy. Drugie miejsce to Marmaris - smaczne mięso, ale w zwykłym placku, a nie w lawaszu, dalej Mr Gyros, aczkolwiek ostatnio mam wrażenie, że jakość poszła w dół, a ceny w górę, więc pewnie będzie spadek. Tuż za podium Sultan, w którym jadłem ostatnio - to nowy lokal, taka zwykła buda w sumie, ale całkiem smacznie, choć porcje wydają się zaskakująco małe. W zasadzie w Płocku poza Hakkari i Lavash, każdy używa tzw "kuli mocy" - wszędzie gdzie bym się nie zapytał, to mięso jest kupowane w hurtowniach. Lavash mimo, że samemu robi kule, to mięso mają średniej jakości i po prostu mi nie smakowało.

A jak według was to wygląda? Najlepiej pod względem cena-jakość wypada Marmaris i zwykle to tam się kieruję, jak mam ochotę na kebsa. Wiem, że gdzieś w południowej części miasta, w okolicach Starego Miasta jest kilka miejscówek z kebsem, ale nie miałem tam okazji jeszcze się stołować.

#kebab #jedzzwykopem
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jakis_login: na dowóz u mnie rządzi teraz king kebab, po zmianie miesa na "kraftowe" u mnie wskakują na podium razem z hakkari (chociaz tam mieso maja różne(?)) I heej, ktory ma mielone mięso ale dobrej jakości (ciemna kula)
  • Odpowiedz