Wpis z mikrobloga

Pamiętacie te akcję kiedy anonimowy mireczek wpłacił ponad 31k na zrzutkę żeby drużyna dzieciaków z Piekar Śląskich mogła pojechać do Turynu na turniej akademii Juventusu?
https://wykop.pl/wpis/80082573/siemka-mireczki-sprawa-jest-dzieciaki-z-juventus-a

Otóż mirku dobroczyńco, bo mogło ci umknąć - udało się! Dzieciaki pojechały, spełniłeś chłopie ich marzenie. Masz specjalne podziękowania od @xjanek123 i chłopaków
https://wykop.pl/link/7728157/michal-napraw-tagi-podziekowanie-za-zrzutke-juventus-2015-piekary-slaskie/najstarsze#131544259

#pilkanozna #zrzutka #juventus
Minieri - Pamiętacie te akcję kiedy anonimowy mireczek wpłacił ponad 31k na zrzutkę ż...

źródło: 31f9eef50ade04e0bad7982afe81e8cf54faa0b2d858f1170b5d91013b45b7f6

Pobierz
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• Doceń
@Minieri pewnie tego Anonimowego Darczyńcy już dawno na wykopie nie ma, po tym jak przeczytał, że broni milionerów, bo się sprzeciwia wysokim podatkom. Dodatkowo dowiedział się, że nic się nie da w tym kraju i poczytał trochę przegryw. No i pewnie już tu nie wchodzi.
  • Odpowiedz
@FrasierCrane te jaszojady będą utrzymywać ten kraj, infrastrukturę, będą cię leczyć i po tobie sprzątać, jak już będziesz ciężarem… chociaż po takim komentarzu śmiem wątpić czy Ty jesteś w stanie sam się utrzymać nawet dzisiaj
  • Odpowiedz
A mnie bardzo ciekawi czym takowy miras się zajmuje. Mam znajomych robiących miesięcznie na czysto od setek tysięcy do kilku baniek i mimo, że "nie liczą hajsu" i mają gest, to jednak 30k na to, żeby obce dzieci grały w piłkę sobie nie wyobrażam, żeby ktoś dał. Chyba, że ta osoba to też jakiś piłkarz i z sentymentu do sportu to zrobił.
Nie, to nie jest zaglądanie w portfel, zwykła ciekawość :)
  • Odpowiedz
A mnie bardzo ciekawi czym takowy miras się zajmuje.

@OWASP_TopZero: w poprzednim wątku była teoria ze to Milik albo Szczęsny, w związku z tym ze ponoć są z tego regionu
  • Odpowiedz
@Ka4az @bukimi @Winter_Scorpion spokojnie panowie. Ten typ chętnie dołoży podatków temu anonowi, bo wiecie. Jak mniej zarobi a więcej podatków zapłaci to „kaszojady” pojadą na turniej. Przecież tak to działa. A jeszcze większa satysfakcja, że anon mniej zarobi ( ͡° ͜ʖ ͡°) to taki tok myślenia. Macie tam jeszcze plusujących.

Zaraz mi odpiszą, że bronię hurr durr milionerów XD
  • Odpowiedz
@OWASP_TopZero: bo twoi znajomi to nieuki :D Finansowanie w ten sposób akcji sportowych daje bodajże 150% odpisu od podatku takiej darowizny. Nie twierdzę, że zrobił to po to, ale sam się nad tym zastanawiam od jakiegoś czasu, bo:
1. dzieciaki będą zadowolone i będzie więcej kasy na ogranizację wyjazdów
2. mniej haraczu trafi do przepalenia.
Same profity :)
  • Odpowiedz