Wpis z mikrobloga

#tibia

Może głupie pytanie, ale czy opłaciła się grać w tibie solo? Czy ta gra została kompletnie ustawiona pod 4voc (może teraz 5)?

Zdaje sobie sprawę, że nikt mnie nie zbanuje za granie solo, ale chodzi mi o to jak bardzo jest się w tył z expem i profitem solo vs party i czy solo to nie jest jakaś męka.
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@czuczupikczu: można grać, czemu nie
ja mam prawie 700lvl i większość solo i to druidem, w teamie to chyba nigdy, czasem tylko tylko z knajtem w duo
w tibii nie tylko lvl się robi, można się skupić na innych rzeczach jak skille/mlvl, aczki, questy, charmsy, bosstiary itp.
a nawet od czasu do czasu znaleźć jedną osobę do duo to też nie problem
  • Odpowiedz
  • 0
@Vadzior: @bitcoinowa-babuszka @Dziki_wieprz a jak ogolnie wyszla im ta nowa voc?

ogolnie dzieki za odpowiedzi, mnie po prostu interesuje granie gdzie moge sie zalogowac i po prostu poleciec sobie troche poexpic i nie miec kosmicznego waste a i czuc, ze jednak exp leci i cos zarobie.

Co do ek, to zakladam, ze start ma wolny i duzo waste? Bo myslalem na ek / ed, mniej nad rp
  • Odpowiedz
@czuczupikczu: monk nie wiem bo nie grałem
do gry solo to najlepiej właśnie rp no i ek xd
każda profesja na początku to męczarnia i waste o ile chcesz jako tak szybko progresować, najlepiej kupić coś na bazarze
  • Odpowiedz
  • 0
@Vadzior: na bazarze chyba nic nie chce kupowac, bo ostatnio tak dluzej to gralem na 8.1 ;) a tak to chyba kilka lat temu doslownie pare dni msem do 60lvla, wiec na gotowej postaci bylbym zbyt zagubiony :D

hmm, no to ciezki wybor teraz, ale chyba ek, bo nigdy nie gralem. EK gra sie najlepiej pod swordy? czy to bez roznicy?
  • Odpowiedz
@czuczupikczu: ja gram tylko solo i czerpie z tego przyjemność większą niż w th/duo. Własne tempo i styl. Ale prawda taka, że gdzieś tam od czasu do czasu przyda sie ekipa do questów, dostępów i bossów
  • Odpowiedz
@czuczupikczu: ja nie lubię z nikim gadać, jestem aspołecznym tibijczykiem xd i wbiłem solo 740 lvl ekiem.
Czasem tylko Duo z kolegą druidem było grane ale to pewnie max z 10% tego tak wbiłem
  • Odpowiedz
@czuczupikczu:
Oczywiście, że da się grać solo. Na youtube super poradniki ma Kusnier, gdzie pokazuje różne miejscówki i co ciekawe na low lvlu postacie magiczne wyciągają lepszy profit niż EK/RP, chociaz jeśli dobrze rozegrasz start, to z pieniędzmi nie ma żadnego problemu. Jedyne pytanie, czy chcesz grać od zera, czy jednak kupisz sobie wyskillowanego chara, bo wtedy jednak inaczej to wygląda xd
  • Odpowiedz
  • 1
@WscieklyIRozjuszonyManlet: wlasnie patrze ta Nevie, bo wyglada ciekawie.

Antica to brzmi jak old school, da rade tam poexpic w ogole?;D

I jakbys mogl mi wyjasnic zakup postaci, bo moze bym kupil cos wyskillowanego. Rozumiem, ze musze czekac do konca aukcji, nie ma czegos takiego jak 'kup teraz'?
  • Odpowiedz
@czuczupikczu: nie zaczynaj grać na nowym serwerze, bo za 2 miesiące będzie martwy. Sam tak z polecenia kiedyś zacząłem grać na Jagunie i potem jak kończyłem pare miesięcy później to już grało po 70 osób. Aktualnie gram na najbardziej zaludnionym serwerze(Secura) i w sumie jest spoko
  • Odpowiedz
@czuczupikczu:
Niestety, nie ma czegoś takiego jak kup teraz, z tego co się orientuje. Ja uważam, że najlepiej kupić jakiś niski poziom z dość wysokim skillem i uczyć się gierki. Sam ogarnąłem EKa 40 lvl ze 121 swordem i teraz śmigam już na 300+, robiąc takie same liczby jak najwięksi wyjadacze :D

No i Nevię polecam, bo jeden z największych PL youtuberów tam gra :D
  • Odpowiedz