Aktywne Wpisy
czarrny +3
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
dos_badass +69
źródło: 20251130_113723
Pobierz

Może głupie pytanie, ale czy opłaciła się grać w tibie solo? Czy ta gra została kompletnie ustawiona pod 4voc (może teraz 5)?
Zdaje sobie sprawę, że nikt mnie nie zbanuje za granie solo, ale chodzi mi o to jak bardzo jest się w tył z expem i profitem solo vs party i czy solo to nie jest jakaś męka.
ja mam prawie 700lvl i większość solo i to druidem, w teamie to chyba nigdy, czasem tylko tylko z knajtem w duo
w tibii nie tylko lvl się robi, można się skupić na innych rzeczach jak skille/mlvl, aczki, questy, charmsy, bosstiary itp.
a nawet od czasu do czasu znaleźć jedną osobę do duo to też nie problem
ogolnie dzieki za odpowiedzi, mnie po prostu interesuje granie gdzie moge sie zalogowac i po prostu poleciec sobie troche poexpic i nie miec kosmicznego waste a i czuc, ze jednak exp leci i cos zarobie.
Co do ek, to zakladam, ze start ma wolny i duzo waste? Bo myslalem na ek / ed, mniej nad rp
do gry solo to najlepiej właśnie rp no i ek xd
każda profesja na początku to męczarnia i waste o ile chcesz jako tak szybko progresować, najlepiej kupić coś na bazarze
hmm, no to ciezki wybor teraz, ale chyba ek, bo nigdy nie gralem. EK gra sie najlepiej pod swordy? czy to bez roznicy?
swordy za to najdroższe, ja bym szedł w club
Czasem tylko Duo z kolegą druidem było grane ale to pewnie max z 10% tego tak wbiłem
Oczywiście, że da się grać solo. Na youtube super poradniki ma Kusnier, gdzie pokazuje różne miejscówki i co ciekawe na low lvlu postacie magiczne wyciągają lepszy profit niż EK/RP, chociaz jeśli dobrze rozegrasz start, to z pieniędzmi nie ma żadnego problemu. Jedyne pytanie, czy chcesz grać od zera, czy jednak kupisz sobie wyskillowanego chara, bo wtedy jednak inaczej to wygląda xd
Wolisz pvp czy nonpvp?
jeśli nonpvp, to ja bym grał na pewno na Nevii, jest spora polska społeczność, chyba brak dominando, więc nikt nikogo nie gnębi na spotach.
PVP to będę nieobiektywny, ale ja lubię Anticę, na której gram :D
Antica to brzmi jak old school, da rade tam poexpic w ogole?;D
I jakbys mogl mi wyjasnic zakup postaci, bo moze bym kupil cos wyskillowanego. Rozumiem, ze musze czekac do konca aukcji, nie ma czegos takiego jak 'kup teraz'?
Niestety, nie ma czegoś takiego jak kup teraz, z tego co się orientuje. Ja uważam, że najlepiej kupić jakiś niski poziom z dość wysokim skillem i uczyć się gierki. Sam ogarnąłem EKa 40 lvl ze 121 swordem i teraz śmigam już na 300+, robiąc takie same liczby jak najwięksi wyjadacze :D
No i Nevię polecam, bo jeden z największych PL youtuberów tam gra :D
https://discord.gg/dxbVwZZP
Wbijaj na DC tibiapala, jeśli się zdecydujesz na gierkę :D na polish-chacie jest sporo osób z NEvii, które na pewno pomogą
kurde, nei znam się dobrze na tych tibiacoinach, musisz podpytać expertów :D