Wpis z mikrobloga

• 7
@Kwan: Jakiej ludzkiej natury? XD mordowania zwierząt? Jedyne co muszą suplementować weganie to witamina B12, która w mięsożernej diecie bierze się głównie z suplementów dodawanym zwierzętom do paszy. Argument strzał w stopę
  • Odpowiedz
@666-666: a jak jest krówka i je trawę przez całe życie to juz nie ma tej wit. b12 w sobie? raczej rolnicy nie suplementują trawy witaminami?

w "ludzkiej naturze" w sensie... przeżyjesz na mięsożernej diecie (bez suplementów) i będziesz prosperować. Z kolei na wegańskiej diecie bez suplów po paru miesiącach człowiek się marnieje, jest mnóstwo filmików na youtubie gdzie weganie po około 5 latach (to w sumie najdłuzej z czego
  • Odpowiedz
jest mnóstwo filmików na youtubie gdzie weganie po około 5 latach (to w sumie najdłuzej z czego co widzialem) po prostu się poddają i wracają do produktów zwierzęcych. Albo umierają.

@Kwan: na yt jest również mnóstwo filmów o płaskiej ziemi i czego to dowodzi? ( ͡º ͜ʖ͡º)

całego życia nie
  • Odpowiedz
@666-666: a jak myślisz, z czego ludzie wyewoluowali przez te setki tysięcy lat? może nie używali szponów, ale mieli narzędzia takie jak kamienie i dzidy; z jakiegoś powodu mamy takie zwinne ręce, szok i niedowierzanie :o
  • Odpowiedz
@StaraSzopa:

na yt jest również mnóstwo filmów o płaskiej ziemi i czego to dowodzi?

ale czemu porównujesz realne zjawisko z jakimiś teoriami spiskowymi, myślisz że ci ludzie ściemniają i dla śmiechów to robią?
Kwan - @StaraSzopa: 
na yt jest również mnóstwo filmów o płaskiej ziemi i czego to do...
  • Odpowiedz
  • 3
@Kwan: Argument ad jaskinium XD jaskiniowcy nie mieli rozwiniętego rolnictwa, dzisiaj masz możliwość żyć na diecie wegańskiej, ale skoro ci to nie odpowiada to oddaj kompa i telefon i wracaj do jaskini
  • Odpowiedz
@666-666:
@StaraSzopa:
ja tylko mówie, jestem za jak najbardziej bezbolesnym zabijaniem zwierząt, i żeby te zwierzęta żyły życiem na świeżym powietrzu, z nieograniczonym dostępem do światła słonecznego i zielonej trawy, by nie musiały być niewolnikami w fabrykach, by mogły czuć spełnienie poprzez posiadanie młodych. przecież można wybierać portfelem i kupować produkty od lokalnych rolników gdzie widzisz, że kury sobie biegają szczęśliwie i krowy się pasą na trawie, i
  • Odpowiedz
@666-666:

Argument ad jaskinium XD jaskiniowcy nie mieli rozwiniętego rolnictwa, dzisiaj masz możliwość żyć na diecie wegańskiej

czyli nasz organizm przystosowany do jaskiniowania i jedzenia mięsa, tłuszczu i podrobów przez te setki tysięcy lat, w którym PH naszego kwasu żołądkowego sięga aż do 1.5, ma się tak o przystosować do fermentowania zieleniny w nieprzystosowanym do tego jelitach? to jest zły argument?
  • Odpowiedz
@Kwan

ale czemu porównujesz realne zjawisko z jakimiś teoriami spiskowymi, myślisz że ci ludzie ściemniają i dla śmiechów to robią?

Wybacz ale badania naukowe stawiam wyżej niż filmy na youtube ¯\(ツ)/¯
Ale skoro ta forma pozyskiwania infomacji bardziej do ciebie przemawia to zapraszam na kanał Orestesa Kowalskiego https://youtube.com/@orestes.kowalski
być może znajdziesz tam odpowiedzi na tematy, które próbujesz podjąć.
StaraSzopa - @Kwan 
 ale czemu porównujesz realne zjawisko z jakimiś teoriami spiskow...
  • Odpowiedz
@A-NON: mmm, każdy twój punkt to "gadasz głupoty"? bardzo wnikliwe z twojej strony, może dodasz jeszcze coś od siebie? może wskażesz gdzie mówię nieprawdę?

kurczakom łamią się kości od ich masy, po wykluciu pisklaki płci męskiej mieli się żywcem, krowy regularnie się gwałci żeby dawały mleko, cielaka zabiera i później zabija

sam nie wspieram takich fabryk tak jak pisalem w wczesniejszym komentarzu, ale u mnie na wsi kurczakom nie łamią się nogi
Kwan - @A-NON: mmm, każdy twój punkt to "gadasz głupoty"? bardzo wnikliwe z twojej st...

źródło: khhh

Pobierz
  • Odpowiedz
@Kwan: szur robi kopiuj wklej 15 składników, a ja mu mam tłumaczyć jeden po drugim. To ty się kłócisz z wykładnią naukową, więc to ty udowadniaj swoje urojenia.

na wsi kurczakom nie łamią się nogi od ciężaru ani nie mieli się pisklaków

tak tak, na wsiach kury się materializują z powietrza i kurczaki rodzą się tylko odpowiedniej płci, gatunki też mają
  • Odpowiedz
@StaraSzopa: nauka też mówi że fluor jest dobry, że olej rzepakowy/słonecznikowy wcale ci nie zatka tętnic, że kranówka w miastach jest 100% bezpieczna, no po prostu kocham naukę!
a propos filmiku, niejedzenie cholesterolu, EPA+DHA i tłuszczów nasyconych pozytywnie wpłynie na mój mózg który jest głównie stworzony z m.in. cholesterolu, EPA+DHA i tłuszczów nasyconych? to ma sens!
a czy weganie mniej cierpią na depresję? z tych filmików swoich co widziałem to
Kwan - @StaraSzopa: nauka też mówi że fluor jest dobry, że olej rzepakowy/słoneczniko...

źródło: 1725822557263654

Pobierz
  • Odpowiedz
@A-NON: dobra spieprzaj pan, dość kompromitacji z twej strony. Chcę mieć cywilizowaną dyskusję a nie ciągłe ad personam
  • Odpowiedz