Aktywne Wpisy

obszarnik +68
Bardzo spodobało mi się wczorajsze zesrańsko części ludzi spod tagu #polskieonuce o to, że podróżnik z kanału Jak To Daleko odwiedza Białoruś. Gościu od lat odwiedza niebezpieczne kraje, gdzie prawie każdy z was bałby się postawić stopę. I nie jest to nic dziwnego, ale on tam jedzie i pokazuje te kraje takimi jakimi są, pokazuje miasta takie, jak faktycznie wyglądają i rozmawia z lokalnymi ludźmi.
Koleś był choćby w Iraku,
Koleś był choćby w Iraku,
źródło: Obrazek
Pobierz
CzasemBiegam +188
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#weganizm
w "ludzkiej naturze" w sensie... przeżyjesz na mięsożernej diecie (bez suplementów) i będziesz prosperować. Z kolei na wegańskiej diecie bez suplów po paru miesiącach człowiek się marnieje, jest mnóstwo filmików na youtubie gdzie weganie po około 5 latach (to w sumie najdłuzej z czego
@666-666: drapieżnik to drapieżnik
@Kwan: na yt jest również mnóstwo filmów o płaskiej ziemi i czego to dowodzi? ( ͡º ͜ʖ͡º)
ale czemu porównujesz realne zjawisko z jakimiś teoriami spiskowymi, myślisz że ci ludzie ściemniają i dla śmiechów to robią?
Komentarz usunięty przez autora
@666-666: przyganiał kocioł garnkowi. Teraz mamy kurniki, zagrody, po co mamy latać po lesie?
@StaraSzopa:
ja tylko mówie, jestem za jak najbardziej bezbolesnym zabijaniem zwierząt, i żeby te zwierzęta żyły życiem na świeżym powietrzu, z nieograniczonym dostępem do światła słonecznego i zielonej trawy, by nie musiały być niewolnikami w fabrykach, by mogły czuć spełnienie poprzez posiadanie młodych. przecież można wybierać portfelem i kupować produkty od lokalnych rolników gdzie widzisz, że kury sobie biegają szczęśliwie i krowy się pasą na trawie, i
czyli nasz organizm przystosowany do jaskiniowania i jedzenia mięsa, tłuszczu i podrobów przez te setki tysięcy lat, w którym PH naszego kwasu żołądkowego sięga aż do 1.5, ma się tak o przystosować do fermentowania zieleniny w nieprzystosowanym do tego jelitach? to jest zły argument?
Komentarz usunięty przez autora
Wybacz ale badania naukowe stawiam wyżej niż filmy na youtube ¯\(ツ)/¯
Ale skoro ta forma pozyskiwania infomacji bardziej do ciebie przemawia to zapraszam na kanał Orestesa Kowalskiego https://youtube.com/@orestes.kowalski
być może znajdziesz tam odpowiedzi na tematy, które próbujesz podjąć.
sam nie wspieram takich fabryk tak jak pisalem w wczesniejszym komentarzu, ale u mnie na wsi kurczakom nie łamią się nogi
źródło: khhh
Pobierztak tak, na wsiach kury się materializują z powietrza i kurczaki rodzą się tylko odpowiedniej płci, gatunki też mają
a propos filmiku, niejedzenie cholesterolu, EPA+DHA i tłuszczów nasyconych pozytywnie wpłynie na mój mózg który jest głównie stworzony z m.in. cholesterolu, EPA+DHA i tłuszczów nasyconych? to ma sens!
a czy weganie mniej cierpią na depresję? z tych filmików swoich co widziałem to
źródło: 1725822557263654
Pobierz