Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Gastroskopia opinie? Do przeżycia? Jestem osobą, która ma problem żeby tabletkę przełknąć więc trochę mnie przeraża wizja tego badania, a iść muszę niestety :c

#medycyna #zdrowie #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim
Przełyk i tak ci znieczulają, więc nic nie boli, ale trzeba się skupić, żeby pokonać odruch przełykania, który automatycznie się pojawia jak rura jest w przełyku.
Pierwszy raz najgorszy, potem już się człowiek przyzwyczaja. 3 razy byłem.

Można też zrobić w uśpieniu to nawet nie wiesz co się z tobą dzieje i po 15 minutach budzisz się z uczuciem jakbyś spał od wczoraj ( ͡º ͜ʖ͡º
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
taktowny-marszand-47: Ja też mam podobne problemy do Twoich, tzn. problemy z przełykaniem tabletki, odruchy wymiotne u dentysty, gdy grzebie mi w jamie ustnej.

Musiałem zrobić gastro. Co wybrałem? Prywatnie ze znieczuleniem ogólnym. Polecam. Kładziesz się na stole, podłączają kable do monitorowania ciśnienia i serca. Dają w żyłę znieczulenie i nawet nie wiesz kiedy zasypiasz ( ͡° ͜ʖ ͡°) Później budzisz się w salce obok naszprycowany jak ta lala, a samego badania
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja miałem przezprzełykowe echo serca i przestałem umieć wtedy oddychać nosem i oddychałem ustami mając tę rurę w gardłe ;) Krzywdy Ci nie zrobią, odczekasz swoje i tyle...
  • Odpowiedz
@troglodyta_erudyta: i czułem, nie bez przyczyny szpital geriatryczny w którym leżałem ma ksywkę mordownia. Nie znam też takiej substancji która zadziałałaby tak szybko że wystarczyło by nią pokryć gastroskop i by znieczulała przy zabiegu
  • Odpowiedz