Aktywne Wpisy

MonazoPL +150
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +317
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz

@JC97: co?
@hrabia_ponimirski: GIGAfactory, MEGAmózgi, SUPERchargery, czego nie rozumiesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kapitalizacja tesli opiera się na tym jak melon sprzedaje swoje pomysły. Realnie sprzedają procent/promil tego co poważne firmy motoryzacyjne takie jak Toyota, czy grupa Vag. Solidne fundamenty to głównie obietnice i pompowanie magii liczb cotygodniowymi raportami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dzbanek123: a jakbyś mi podał ilość sprzedanych samochodów? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@czup: Marża operacyjna: Toyota: 11,9%, Tesla: 8,2%
Jeśli jest mowa o promilach/procentach, to czytający wyobraża sobie jakąś niszową firmę, a taką Tesla już nie jest.
To jaki procent rynku samochodowego stanowi tesla nie jest wyznaczane przychodem, ani kapitalizacją giełdową tylko ilością sprzedanych aut.
Jeżeli Tesla, przy wszystkich światowych dopłatach, przy rynku na elektryki który jeszcze się nie nasycił - sprzedaje ledwo 15% samochodów z tego co sprzedaje Toyota, to znaczy że jest ich mniej. Na każde 15 sprzedanych tesli
@dzbanek123: jak już wielokrotnie pisałem, nikt nie zabrania Tesli poszerzać gamy modelowej.
Taki Chiński BYD (elektryki + hybrydy) sprzedaje więcej niż Tesla. 3x więcej, a ma dużo szerszą gamę modelową, od małych aut po spore. Można.
Tesla jest małym graczem względem dużych firm. Dużo tu działa propaganda sukcesu i fascynacja niektórych mężczyzn elonem.