Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hejka, potrzebuję pomocy w wyborem miasta na studia, tegoroczny maturzysta. Zamierzam się rekrutować na coś ekonomiczno/finansowego do gdańska albo do olsztyna. Za gdańskiem przemawia większe miasto i lepszy uniwerek. Co do olsztyna to mam tutaj blisko nie ukrywam godzinę drogi autem, do gdańska z trzy godziny minimum z mojego miasta rodzinnego. Podobno jednak olsztyn strasznie wymiera i się wyludnia, słabe perspektywy. W gdańsku na pewno drożej za to jest z mieszkaniem niestety. Nie wiem co wybrać nie ukrywam.

#olsztyn #gdansk #studbaza #ekonomia #finanse

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim Gdańsk leży nad zatoką, wiec plus, dalej id wschodniej granicy - kolejny plus, no i dalej to większe możliwości, znajomości, które będą kiełkować w przyszłości - nalapiesz kontaktów itd. Chyba, ze jestes introwertyczny i miejskie zycie Cię nie interesuje lub obawiasz się wyścigu szczurów to Olsztyn jak najbardziej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim O Olsztynie jest tak dużo negatywnych opinii a jednak sporo młodych tu mieszka i bezrobocie jest na poziomie błędu statystycznego. Ja wybrałem Ols dla spojojb3go życia. Za mało mamy czasu na wyscig szczurów i korpo tabelki.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Olsztyn ma wspaniale położony kampus i ogólnie studencki klimat, o wiele lepszy niż na UG, gdzie uczelnia otacza się okropnym korporacyjnym mordorem, gdzie betonoza i samochodoza przebija szczyty. Po zajęciach ma się ochotę stamtąd jak najdalej uciec, czytaj spierdzielić do przepłaconej stancji bo przecież to GDAŃSK. Te kilka Olsztyńskich jezior z plażami, pomostami i knajpkami przebija wszystko, co ma do zaoferowania ta pożal się zatoka. Wiadomo, jak się kilka
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: totalnie odradzam takie miasto po 200k, czy nawet 300k. W małych i średnich miastach wojwódzkich po studiach ekonomicznych nie ma pracy. Gdzie ty w tym olsztynie chcesz pracować, w urzędzie? Tymczasem w takim gdański masz sporo jakiś firm consultingowych typu big4, audyt, controling, doradctwo podatkowe. Na studiach na 4 roku spokojnie już na staż się załapiesz w gdańsku. W olsztynie nawet jak wyjedziesz (a jest na to duża szansa,
  • Odpowiedz