Wpis z mikrobloga

Mirki, jest afera - #oszukujo level Allegro xD

Normalnie mnie zagotowało. Robię zakupy na Allegro, wybieram sobie ładnie paczkomat InPost, wszystko elegancko... a tu zonk – przy finalizacji zamówienia magicznie zmienia się sposób dostawy na ich własnego kuriera „Allegro Delivery”. Bez pytania. Bez zgody. Po cichu.

Myślałem, że to może przypadek – ale nie. Sprawdziłem to kilka razy. Za każdym razem Allegro samo zmienia mi metodę dostawy. Jak dla mnie to już nie bug, to systemowe wprowadzanie w błąd.

I żeby nie było – nagrałem to. Bo wiem, że ciężko w to uwierzyć, jak się nie zobaczy na własne oczy.

Zastanawiam się, czy to w ogóle jest legalne. Przecież to jawne działanie wbrew woli klienta i bez jego wiedzy. Może ktoś z UOKiK lub UODO powinien się tym zainteresować?

Miał ktoś podobnie?

#allegro #inpost #afera #zakupy #technologia
Marcepanowy_Detektyw - Mirki, jest afera - #oszukujo level Allegro xD

Normalnie mnie...
  • 187
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marcepanowy_Detektyw: mnie to te allegro też oszukiwało, jak tam handlowałem towarami, ale wreszcie się odegrałem i wystrzeliłem ich na sporo pieniędzy, potem oni wygrali ze mną procesy w sądzie, bo ja to nawet się tam nie stawiałem, no ale są na liście moich wierzycieli, tych którzy nigdy ode mnie ani grosza nie dostaną, bo mnie prawo pozwala funkcjonować tak jak funkcjonuję, żeby nigdy nie spłacać dłużników, a pozyskiwać kolejnych dodatkowo
  • Odpowiedz
@powsinogaszszlaja: O matko, czyli to naprawdę nie tylko u mnie! Dzięki, że się odezwałeś bo już zaczynałem się zastanawiać, czy to jakiś błąd tylko u mnie, czy może coś przeoczyłem. A tu wychodzi na to, że to się dzieje masowo i po cichu. Serio, jak można ludzi tak wodzić za nos?

Trzeba to nagłaśniać, bo inaczej będą robić, co chcą.
  • Odpowiedz