Aktywne Wpisy

FELIX90 +349

wybryk_natury +103
Kakałko z Misią #pokazkota #misiafanclub
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Normalnie mnie zagotowało. Robię zakupy na Allegro, wybieram sobie ładnie paczkomat InPost, wszystko elegancko... a tu zonk – przy finalizacji zamówienia magicznie zmienia się sposób dostawy na ich własnego kuriera „Allegro Delivery”. Bez pytania. Bez zgody. Po cichu.
Myślałem, że to może przypadek – ale nie. Sprawdziłem to kilka razy. Za każdym razem Allegro samo zmienia mi metodę dostawy. Jak dla mnie to już nie bug, to systemowe wprowadzanie w błąd.
I żeby nie było – nagrałem to. Bo wiem, że ciężko w to uwierzyć, jak się nie zobaczy na własne oczy.
Zastanawiam się, czy to w ogóle jest legalne. Przecież to jawne działanie wbrew woli klienta i bez jego wiedzy. Może ktoś z UOKiK lub UODO powinien się tym zainteresować?
Miał ktoś podobnie?
#allegro #inpost #afera #zakupy #technologia
Fakt odbierałem dzisiaj umyślnie paczkę z ich automatu, a to tylko dlatego, że przy zakupie 2 uszczelek za 10 zł była darmowa dostawa :)
Kręcimy małysza: https://wykop.pl/link/7723021/afera-wybierasz-inpost-dostajesz-allegro-delivery-nowy-trik-allegro
Afera: wybierasz InPost, dostajesz Allegro Delivery. Nowy trik Allegro?
Klikasz sobie kup i zapłać, czym NIC NIE USTAWIASZ I NIC NIE WYBIERASZ. To tylko informacja, że możesz to sobie wziąć PŁATNYM PACZKOMATEM za 11,49.
Następnie robisz zamówienie wpadające w SMARTA w koszyku i finalizując podpowiada ci automat allegro, bo promują swoje boxy w Smarcie lub masz go bliżej adresu, niż Paczkomat. Mi normalnie u tego gościa w smarcie podpowiada paczkomat InPost.
źródło: krecenie malysza by Bolns_Sesz
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@Marcepanowy_Detektyw u mnie to samo 2