Wpis z mikrobloga

Mirki, jest afera - #oszukujo level Allegro xD

Normalnie mnie zagotowało. Robię zakupy na Allegro, wybieram sobie ładnie paczkomat InPost, wszystko elegancko... a tu zonk – przy finalizacji zamówienia magicznie zmienia się sposób dostawy na ich własnego kuriera „Allegro Delivery”. Bez pytania. Bez zgody. Po cichu.

Myślałem, że to może przypadek – ale nie. Sprawdziłem to kilka razy. Za każdym razem Allegro samo zmienia mi metodę dostawy. Jak dla mnie to już nie bug, to systemowe wprowadzanie w błąd.

I żeby nie było – nagrałem to. Bo wiem, że ciężko w to uwierzyć, jak się nie zobaczy na własne oczy.

Zastanawiam się, czy to w ogóle jest legalne. Przecież to jawne działanie wbrew woli klienta i bez jego wiedzy. Może ktoś z UOKiK lub UODO powinien się tym zainteresować?

Miał ktoś podobnie?

#allegro #inpost #afera #zakupy #technologia
Marcepanowy_Detektyw - Mirki, jest afera - #oszukujo level Allegro xD

Normalnie mnie...
  • 188
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marcepanowy_Detektyw to chyba tylko u ciebie tak bo mi się nigdy nie zdarzyło, w dodatku godzinę temu robiłem zakup na allegro xd
Poza tym ci zmienia na Orlen paczkę a ten dopisek allegro delivery nic nie znaczy, one box to usługa allegro albo allegro kurier, wiem bo woziłem te paczki przez rok po centrach dystrybucyjnych xd
  • Odpowiedz
@Marcepanowy_Detektyw: Też tak mam i to od dawna. Robią tak już z pół roku minimum. Są sprytni i ta podmiana nie jest cały czas, tylko pojawia mi się na nieświadomce losowo powiedzmy 1 raz w miesiącu. Gdzie jest UOKiK ?
  • Odpowiedz
  • 101
@Marcepanowy_Detektyw: czyli klikasz, wybierasz inpost. Anulujesz i przechodzisz do koszyka gdzie jest inna firma wybrana - tu nie ma afery, tylko poszukiwanie atencji. Dokonaj finalizacji przez zapłać i kup będzie inpost do końca. W koszyku w tym czasie możesz mieć odbiór osobisty jeśli wcześniej go wybrałeś.
  • Odpowiedz
chyba tylko u ciebie

@BigSW: Coś jest na rzeczy. Wybrałem InPost, a podmieniło mi na Allegro One Box. Gdybym nie spojrzał drugi raz i przeszedł do płatności, nieświadomie skorzystałbym z usługi, której nie zamawiałem.
T.....a - >chyba tylko u ciebie

@BigSW: Coś jest na rzeczy. Wybrałem InPost, a podmi...

źródło: 2025-06-04

Pobierz
  • Odpowiedz
@TypCoCzyta no u mnie tak nie odwala a notorycznie coś zamawiam na allegro, nawet z dobrą godzinę temu ale teraz spr inny adres z książki adresów i miesza dostawy pokazując taki paczkomat z innego adresu po zmianie. Po prostu s---------i apke, rok temu było dobrze ale musieli zacząć kombinować. Testy na żywym organizmie klientów, norma w 3/4 apek(instytut danych z tyłka) firm z apkami a potem masz 3 update w tygodniu
  • Odpowiedz