✨️ Obserwuj #mirkoanonim Witam wykopków. Urzekła mnie ostatnio północna Norwegia. Szwecja w sumie też, podobno umiera i upada już po raz tysięczny, a w Sztokholmie ciapatych czy czarnych spotkałem nie więcej niż w Warszawie. Najbardziej spodobała mi się północna Norwegia i myślę nad Trømso. Bardzo łatwo mi wchodzą języki, z zawodu pracuje z żywnością ale zawodu wykonywać nie będę mógł dopóki języka nie poznam wiec zostaje praca na produkcji. Jak to z utrzymaniem się wykopka robola i wynajęciem kawalerki na miejscu? Widzę ceny w okolicach 10k NOK za miesiac, kalkulując zarobki w okolicach 210-250NOK chyba da rade się utrzymać i normalnie żyć? Jakas ulga podatkowa jeszcze niby jest w tym regionie ale muszę doczytać. Angielski znam perfekt (ha tfu UK i Kanada), dziewczyna na średnim poziomie ale ona akurat pracuje zdalnie z Polski i wyciąga w okolicach 7k na rękę wiec przy przeprowadzce będziemy mieli jakiś tam dochód na start nawet jeżeli pracy na początku nie będzie. Jakieś rady?
Witam wykopków. Urzekła mnie ostatnio północna Norwegia. Szwecja w sumie też, podobno umiera i upada już po raz tysięczny, a w Sztokholmie ciapatych czy czarnych spotkałem nie więcej niż w Warszawie.
Najbardziej spodobała mi się północna Norwegia i myślę nad Trømso. Bardzo łatwo mi wchodzą języki, z zawodu pracuje z żywnością ale zawodu wykonywać nie będę mógł dopóki języka nie poznam wiec zostaje praca na produkcji. Jak to z utrzymaniem się wykopka robola i wynajęciem kawalerki na miejscu? Widzę ceny w okolicach 10k NOK za miesiac, kalkulując zarobki w okolicach 210-250NOK chyba da rade się utrzymać i normalnie żyć? Jakas ulga podatkowa jeszcze niby jest w tym regionie ale muszę doczytać. Angielski znam perfekt (ha tfu UK i Kanada), dziewczyna na średnim poziomie ale ona akurat pracuje zdalnie z Polski i wyciąga w okolicach 7k na rękę wiec przy przeprowadzce będziemy mieli jakiś tam dochód na start nawet jeżeli pracy na początku nie będzie.
Jakieś rady?
#emigracja #norwegia #praca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: jak masz pomysl pojechac w ciemno to nie rob tego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Rynek jest duzo trudniejszy niz wiekszosci ludzi mysli
I co Cie dokladnie urzeklo?
a w Sztokholmie ciapatych czy czarnych spotkałem nie więcej niż w Warszawie.xDD