Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam trudny okres przez pogorszenie się stanu zdrowia i ogólne problemy (możliwa depresja). Tak w skrócie to mam zawód, zarabiam około 6k na rękę ale zaczęły się ciężkie czasy. Nie ma szansy na lepsze zarobki i niestety zaczynam myśleć o zmianie zawodu (mam też duże stałe wydatki, które bardzo chcę obciąć).
Wpadłam na pomysł aby wyjechać na 2,3 miesiące za granicę do fizycznej pracy. Ile się da odłożyć i pomyśleć o dalszej nauce i zmianie zawodu, po prostu naprostować swoje życie. Boli mnie, że nie mam mieszkania ani widoków na kredyt. Pojawił się u mnie bardzo silny lęk o przyszłość.
Problem? Coś czego się nie spodziewałam bo mój facet. Czuję, że on bagatelizuje mój problem. On uważa, że przesadzam bo
-on na mieszkanie więc czego ja się boję
-powinnam iść się uczyć i zmienić zawód (a mnie… po prostu nie stać i czuję lęk przed kolejnymi wydatkami)
-absolutnie nigdzie nie wyjeżdżać bo to cofanie się w rozwoju (ale skąd mam zbudować oszczędności to już pomija)

Mogę zrobić przerwę w tej pracy i później wrócić bez problemu. Czuję się skołowana. Moja praca też już mnie mocno wypaliła. Czuję, że taki reset za granicą mógłby dobrze na mnie wpłynąć. Całkowita zmiana otoczenia, duży wysiłek, liniowe życie.
Nie wiem co robić. Kogo słuchać. Powtórzę, że naprawdę źle ostatnio się czuję. #zwiazki #praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kopilop: Szwagierka ma 3k euro w Holandii. Noclegi i podstawowe wyżywienie w cenie. Praca na sprzątaniu. W Szwajcarii fizol może wyciągnąć jeszcze więcej, ale trzeba się bawić w wycieczki do Niemiec na zakupy, żeby fajny hajs odkładać.
  • Odpowiedz
@ciasteczkowy_otwur: XD przy takiej liczbie godzin wchodzi wyższy podatek i to mija się z celem…chłop nie wie co pisze, najpierw że 3k idzie odłożyć a później że szwagierka tyle zarabia w Holandii…tam nawet do 2,5k nie dobijają
  • Odpowiedz
Problem? Coś czego się nie spodziewałam bo mój facet. Czuję, że on bagatelizuje mój problem. On uważa, że przesadzam

@mirko_anonim: i ma racje. on wie ze na da ci zginąć i woli zebyście budowali przyszłość razem, a nie zebyś pojechała "sie odkrywać" z zagranicznymi typami i przywiozła na pocieszenie jakieś grosze ( ͡° ͜ʖ ͡°) idź z nim pogadać, powiedz ze potrzebujesz wsparcia z jego strony
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: aha czyli ma nie jechać bo facecik będzie zazdrosny tylko zamiast tego prosić jego o pomoc xD jakby chciał pomóc to już by coś zaproponował bo z tego co pisze anon to on doskonale zna sytuację. On proponuje zostanie tutaj i tkwienie w depresji bez szansy na wyjście z tego czy poprawę swojej sytuacji. Dodatkowo nigdzie we wpisie nie widzę info o braku opłat za mieszkanie. Jest wręcz napisane,
  • Odpowiedz
@kopilop lepiej niż w PL tyle pracować ale za 3,5k PLN, jak ktoś ma długi czy na studia/ pierwsze auto, to się przemęczy 2 miesiące w lecie i ma 4K€ odłożone na czysto
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeśli jesteście razem i nie czujesz wsparcia czy poczucia bezpieczeństwa od niego to wg mnie musisz trochę rzeczy przemyśleć i podjąć jakieś działanie, bo może masz jakieś zaburzenie że nie ufasz ogólnie ludziom i wszystko musisz sobie sama zapewnić i pomóc od kogoś jest dla Ciebie bee, albo ten brak zaufania ma jakieś podłoże w waszej relacji i tylko panikujesz nad skutkami zamiast przyczynami swojej paniki
  • Odpowiedz