Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Jestem sfrustrowany, że nie mam szans na znalezienie pracy biurowej na studiach. Robię mgr z HR i wcześniej też na tym byłem a jako jedynego moje szanse wynoszą 0%, jestem aktywny na uczelni biorę udział w różnych wydarzeniach, działam w kole naukowym, chodzę na różne warsztaty, robiłem dodatkowe kursy z excela i nic to nie daje. Byłem na kilku warsztatach jak pisać CV bo myślałem, że tu coś jest nie tak, ale wszystkie te babki gadają to samo i nic to nie daje. Byłem na doradztwie zawodowym z biura karier to babka mi powiedziała "nie widzę, żeby CV było źle napisane, trzeba próbować dalej" xDD. Robiłem trochę na stażu w urzędzie u siebie w powiatowym, na stacjach benzynowcyh i chciałbym spróbować poważnej pracy, zarabiać pieniądze i nabierać doświadczenia, ale moje szanse wynoszą 0%. Jestem jedynym z grupy, który ma takie problemy inni robią w korpo, księgowości czy jako kadrowe na fabrykach.
#zalesie #studbaza #pracbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nie wiem czy masz swiadomosc ale jest korekta zatrudnienia i HR to tez dotyczy, wiec jesli maja zatrudnic swiezaka za cene 5k, wola dorzucic 2k i wziac kogos z doswiadczeniem, z fartem, probuj, moze sie uda
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @luxkms78 15 lat babka w PZU pracuje. Wiem, że na wykopie każdy zarabia co najmniej kilkanaście milionów dolarów rocznie a mając 15 lat są głównymi inżynierami w google...

@Przypadkowy: Przepraszam, że nie poszedłem do MIT. Jakie to są dobre kierunki, po których od razu jest robota? większe miasto czyli Warszawa, Gdańsk? Jak się utrzymać w dużym mieście jako junior? W Łodzi mieszkam i się uczę.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: sluchaj, kazdy kiedys zaczynal, gdzie ludzie ida na emeryture wiec zastepowalnosc musi byc, pierwsza powazna robote zlapac za marny grosz ktory pozwoli na egzystencje i pozniej po zdobyciu doswiadczenia 1,2 lat szukac dalej, taki jest przepis na zycie, ja w IT tak zrobilem i zle mi sie nie wiedzie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @luxkms78: jak się dowiedzieć więcej

to chyba branze pomyliles. Nawet dyrektor HR marnie zarabia

@mirko_anonim: przyjazny-poszukiwacz-94: wiem, że dla wykopka marnie to mniej niż 500 000 USD miesięcznie. Mi wystarczy by opłacić mieszkanie, mieć czas na siłownię, gierki, hobby i odkładać na emeryturę co miesiąc z tego co mi zostanie. Ja żyję skromnie,
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nie prawda z tym pasjonatem, ja nim nie jestem i jest ok, czasami cos ogarne po godzinach a ogolne gadanie tutaj to masakra, co prawda robote ciezko znalezc ale kiedy ja zaczynalem kariere tez latwo nie bylo 13 la temu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @luxkms78 spoko to znaczy ile? Ja wiem, że jakby mi się chciało to bym zarabiał miliony jako piłkarz, piosenkarz, przedsiębiorca. Sam sobie to zrobiłem nie ucząc się, już trudno zawsze będę ubogi.

@xede: w IT chyba nie ma dobrego momentu tylko jest teraz

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz