Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Despairge: ja mam trochę poglądów lewicowych, trochę prawicowych, przynajmniej mam pewność że moje poglądy są moje. Głosowałem na Trzaskowskiego którego absolutnie nie popieram. Po prostu wiem jaka jest taktyka PiSu, zrzucenie wszystkiego co oni zrobili na przeciwnika, dziś znowu Kaczyński bełkotał że inflacja to wina Tuska.
  • Odpowiedz
ja mam trochę poglądów lewicowych, trochę prawicowych, przynajmniej mam pewność że moje poglądy są moje. Głosowałem na Trzaskowskiego którego absolutnie nie popieram. Po prostu wiem jaka jest taktyka PiSu, zrzucenie wszystkiego co oni zrobili na przeciwnika, dziś znowu Kaczyński bełkotał że inflacja to wina Tuska.

@Hazzy90: No i ja tu sie podpisuje, pewnie jest tu troche prawdziwie prawicowych osób ale w praktyce nie mają swojej reprezentacji w polityce. Śmiesznie się
  • Odpowiedz
@Despairge: ja to konserwa w starym stylu - dlatego tak mnie bolał wybór trzaska - liczyłem na sikorskiego. No ale w drugiej nie moglemmpostawic na bandytę. Nawet zrobiłem test i pomyślałem ok - a jeśli to wszystko nieprawda? I posłuchałem kilku wywiadów z nim i to jest dno intelektualne, podlane kibolstwem. Ten gość nie umie się wypowiadać, to jest mentalny Seba. Bez tych skandali gość był dla mnie zupełnie niestrawny
  • Odpowiedz
  • 6
@Despairge Tylko radykalne centrum. Z Trzaskowskim się w wielu aspektach nie zgadzam ale kandydat, a teraz nasz prezydent jest tak absurdalny że jako patriocie jest mi smutno.
Jestem ciekawy jak to się dalej potoczy, chce zobaczyć jak konfa będzie argumentować rozdawnictwo pis i dociskanie przedsiębiorców jako wolnościowe xdd
Jak nie wyjdziemy z Unii to będzie dobrze
V3ntu - @Despairge Tylko radykalne centrum. Z Trzaskowskim się w wielu aspektach nie ...

źródło: temp_file5152588138473435242

Pobierz
  • Odpowiedz
@Despairge: niestety PSL nie wystawił kandydata a Radziowi nie dali więc musiałem wrzucać z niechęcią na Czajkowskiego
mam nadzieję że kleszczowi Hołowni już podziękują bo mi daje niestrawność ten człowiek
  • Odpowiedz
@Despairge: były Korwinista here, założyłem w sumie konto na wykopie pod eurowybory 2014 ( ͡° ͜ʖ ͡°). Platformy nie trawię, ale i tak zagłosowałem na Czaskoskiego, bo PiS z drugiej strony wystawił totalnego patusa. No ludzie kochani...
  • Odpowiedz
@Despairge:
Z niechęcią, ale zagłosowałem w 2 turze na trzaska. Pamięć o rządach pisu jest jeszcze u mnie zbyt żywa, a dodatkowo przypomniały mi o nich w ostatnim czasie takie persony jak czarnek, matecki czy kurski. Wkurzyli mnie też tą próbą mataczenia z lewą aplikacją.

Mam jeszcze jakieś 5% wiary, że po takim plaskaczu obecny rząd się weźmie do roboty i zrobi coś dobrego. No ale to w porywach do
  • Odpowiedz
  • 1
@vateras131:

Z niechęcią, ale zagłosowałem w 2 turze na trzaska. Pamięć o rządach pisu jest jeszcze u mnie zbyt żywa, a dodatkowo przypomniały mi o nich w ostatnim czasie takie persony jak czarnek, matecki czy kurski. Wkurzyli mnie też tą próbą mataczenia z lewą aplikacją.

W normalnym kraju tyle powinno wystarczyć.
  • Odpowiedz
Tak się zastanawiam ile jest ludzi co głosowała na trzaska, a nie jest "lewakiem" tylko np prawak/centrysta. Dajcie plusa, zobaczymy ilu nas jest.

@Despairge: i tak KO z perspektywy UE to centro-prawica, bo to chrześcijanscy demokraci.

Tylko u nas kraju pisokonfederacja sprała ludziom łby i wszystkich wyzywają od lewaków, a później płaczą że ludzie nimi gardzą.
  • Odpowiedz
@Python: u nas to już w ogóle popieprzyło się wszystko jeżeli chodzi o lewicę i prawicę. Uważam że nie mamy aktualnie żadnej partii ani lewicowej, ani prawicowej, ani prawdziwego centrum. Ludzi zmusza się do opowiedzenia po którejś stronie, a jak masz poglądy mieszane to jesteś uznawany za kogoś bez swojego zdania. Słyszałem takie obelgi zarówno od tych z lewej jak i tych z prawej, a co śmieszne jestem w stanie
  • Odpowiedz
@Despairge: Głosując na Trzaskowskiego nawet nie trzeba się zgadzać z żadnym z jego poglądów, wystarczy bardziej nie zgadzać się z tym co reprezentuje Nawrocki.
  • Odpowiedz
@Hazzy90: Mnie najbardziej triggeruje jak ktoś mi mówi, że jestem niedzielnym wyborcą bo jestem wyborcą z centrum XD
Śledzę politykę od jakiś 8 lat. Analizuje sobie programy wyborcze, czytam książki i badania na tematy ideologiczne. Śledzę kanały na YT nie tylko z jednej bańki.
Potem przyjdzie mi taki wyborca Mentzena co uwierzył, że jak będzie w 100% wolny rynek to będzie milionerem albo tacy wyborcy lewicy co myślą, że korporacje
  • Odpowiedz
i dlatego, że jego formacja skręciła w lewo tak spektakularnie przegrał. Bo jednak stał się lewicowy aniżeli centro prawicowy.

@Vergory: To, że Ci media przesunęły okno overtona w prawo, nie oznacza, że antyaborcyjny Hołownia stał się lewicowy xD
  • Odpowiedz