Wpis z mikrobloga

Pamiętacie #mimowszystkoduda i zmianę zdania przez wykopków kilka lat później? Pamiętacie dziadków w koszulkach konstytucJA, z których najpierw szydzono, po czym okazało się że mieli 100% racji? Przez to, że macie pamięć złotej rybki, czeka was powtórka z rozrywki. Powiem wam, co teraz nastąpi. Jeśli Tusk nie znajdzie na alfonsa jakichś nieziemskich haksów, to wasz kochany Matecki, Ziobro i reszta narodowych czempionów nie spędzą za kratkami nawet dnia. Już niedługo, bo za 2 lata, PiS wróci do władzy i rozpocznie się polityczny lincz, bezpodstawne polowanie na opozycję (po co komu podstawy, jak sędziowie są z partii?), seans zemsty połączony z dalszym rozmontowywaniem państwa, kawałek po kawałku, na wzór Węgier. Jeśli myślicie, że Konfederacja ma jakiekolwiek szanse w starciu z PiSem, to podziwiam za wiarę, ale na wierze się skończy. Tam nie dojdzie nawet do koalicji, Kaczyński rozpier&oli tę partię tak jak rozpier&olił wszystkich swoich sprzymierzeńców. Konfederaci przewrócili stolik o 360 stopni, a następnie się do niego dosiedli, tylko nie mają krzesełek.

Mnie dwie kadencje PiSu wystarczyły, żeby wiedzieć kiedy opuścić tonący statek i co mądrzejszym polecam przynajmniej pozwiedzać zachodnie kraje, może wam również któryś przypadnie do gustu. Poza największymi miastami nie ma imigrantów, więc nie ma się czego bać.

Na koniec chciałbym dodać jedynie tyle - zasłużyliście na wszystko, co się teraz wydarzy. Trzymam kciuki za wszystkich, którzy wczoraj nie przyczynili się do zgonu RP. I nie, nie jest mi do śmiechu, jest mi straszliwie przykro.

#polityka #polska #konfederacja #pis #przemyslenia
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@myidioci twój nick zobowiązuje. Polityka nie jest prosta, jest skomplikowana przyjacielu, co wielokrotnie wytykał Mentzenowi Trzaskowski w trakcie ich rozmowy. Nawet maksymalnie upraszczając - nie, nie może tylko wetować ustaw, ale również ułaskawiać skazanych. Pomijając to, że odpuściliście Mateckiemu, przywróciliście do władzy PiS i jednym ruchem zaoraliście Konfederację. Wszystko, bo Sławek wam wcisnął, że polityka jest prosta xD
  • Odpowiedz
@walzky: czyli rozumiem, że wypuści wszystkich przestępców. Jestem debilem i idiotom, a prezydent zmienia prawo w Polsce.
Teraz już wszystko jasne. Dzięki XD

twój nick zobowiązuje.

widzę, że macie to tam wpisane w białej księdze XD dostałeś dłuższy kontrakt?
  • Odpowiedz
  • 0
@myidioci
1. Pisze się idiotą*, więc trochę ironiczne Ci wyszło to zdanie.
2. Prezydent przestępca poułaskawia innych przestępców? Będę zszokowany.
3. Spójrz ile czasu mam tu konto, zanim ośmieszysz się z pisaniem o kontraktach dziecko.

Wy się módlcie, żeby pan specjalista Tusk zdołał zaszantażować Batyra i trzymać jego prezydenturę za mordę, bo w innym wypadku to koniec Konfederacji.
  • Odpowiedz
@walzky: ojć zapiekło. Możesz mnie jeszcze trochę poobrażać. XD
Byłem za mały by pamiętać jak pan zakładał konto, stąd myślałem, że skoro piszesz jak bot to nim jesteś.
Ale w sumie jesteś, bo piszesz jak bot.
A teraz płaku płaku.
  • Odpowiedz
  • 1
@myidioci przeczytaj całą swoją wypowiedź jeszcze raz. „Zapiekło”, „płaku płaku”. Co to jest za język w ogóle, gościu xD Wy pisząc w ten gówniany sposób, wszyscy w dodatku dokładnie tak samo, jak na jakimś patoczacie, tracicie na samym starcie jakąkolwiek wartość jako podmiot do rozmowy. Tak jakbyś zaczynał rozmowę od pokazania legitymacji osoby niepełnosprawnej umysłowo, chłooopie…
  • Odpowiedz