Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#katowice #gliwice #chorzow #slask #dts

Mireczki i Mirabelki, jak wygląda sprawa ruchu na DTŚ w godzinach szczytu? Nie jestem ze śląska, mieszkam w Gliwicach od miesiąca i mam okazję zmiany pracy, ale z dojazdem do Katowic.
Musiałbym jeździć autem z okolicy Tarnogórskiej w Gliwicach w okolice Castoramy na Roździeńskiego (i z powrotem o godzinie 15-17).
Kolej i w ogóle komunikacja miejsca odpada, bo spod domu nic sensownego nie jeździ.
Google maps pokazuje zwykle 30-40 minut, raz jechałem o 8 rano i było znośnie. Na dłuższą metę zapewne wyprowadziłbym się do Kato. Coś tam jedynie słyszałem, że sporo wypadków bywa w tunelu w Katowicach co może utrudniać ruch.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: DTŚ to najmniejszy problem, co całą przejedziesz w 25 minut, w Gliwicach też jakiś wielkich korków na tarnogórskiej nie będzie. Problemem są katowice gdzie w godzinach szczytu wjechanie do centrum potrafi zająć kolejne 20 minut :D
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 3
skuteczny-marzyciel-55: Tak ogólnie to średnicówka to bardzo fajne i bezproblemowe połączenie, nawet w godzinach szczytu jest znośnie.
ALE
teraz trwają (idą jak krew z nosa) remonty wiaduktów właśnie na wysokości IKEA/Castorama i korki są potężne w obie strony w tym rejonie (w godzinach szczytu).
Jak by nie było, to jest najbardziej obciążony ruchem odcinek drogi w Polsce.

Nie wiem ile to jeszcze potrwa ale teraz jest tam
  • Odpowiedz
Mireczki i Mirabelki, jak wygląda sprawa ruchu na DTŚ w godzinach szczytu? Nie jestem ze śląska, mieszkam w Gliwicach od miesiąca i mam okazję zmiany pracy, ale z dojazdem do Katowic.

@mirko_anonim: Jeśli praca ma być w centrum a ty gdzieś blisko kolei mieszkasz to zastanów się nad pociągiem. Na tym odcinku akurat to jest fajna opcja.
  • Odpowiedz
@LubieKawe: @yousouyou

Udało mi się odzyskać hasło do końca xD To ja, autor wątku. Dodam jeszcze tag dla spamu ( ͡° ͜ʖ ͡°) #slaskie

W Gliwicach nie jeździ się najgorzej i na samej DTŚ też nie spodziewam się dramatu, bardziej same Katowice mnie interesują.
Nie miałbym dylematu i wziąłbym tę robotę gdyby biuro znajdowało się np. gdzieś na Witosa, Załężu (nie znam Katowic,
  • Odpowiedz
Wiem, że odpowiadam do Anonima, ale chodzi mi o odpowiedź @skuteczny-marzyciel-55. Właśnie raz tamtędy jechałem rano, na szczęście nawigacja zepchnęła mnie gdzieś w ulicę Braci Stawowych skąd miałem już 3 minuty jazdy do celu, ale widziałem że tam "w lewo", chyba na zjeździe na S86, cały sznur aut stał i w ogóle dramat xD
  • Odpowiedz
@Gmeras: Chciałbym, ale nie dam rady w ten sposób:( Najkrótsza trasa komunikacją miejską z mojego miejsca zamieszkania według Google maps wynosi 1 godzinę 27 minut. Z powrotem 1 h 37 minut uwzględniając jakiś przejazd rowerem. Odpada. Stąd też pytanie o dojazd autem.
  • Odpowiedz