Mireczki i Mirabelki, jak wygląda sprawa ruchu na DTŚ w godzinach szczytu? Nie jestem ze śląska, mieszkam w Gliwicach od miesiąca i mam okazję zmiany pracy, ale z dojazdem do Katowic. Musiałbym jeździć autem z okolicy Tarnogórskiej w Gliwicach w okolice Castoramy na Roździeńskiego (i z powrotem o godzinie 15-17). Kolej i w ogóle komunikacja miejsca odpada, bo spod domu nic sensownego nie jeździ. Google maps pokazuje zwykle 30-40 minut, raz jechałem o 8 rano i było znośnie. Na dłuższą metę zapewne wyprowadziłbym się do Kato. Coś tam jedynie słyszałem, że sporo wypadków bywa w tunelu w Katowicach co może utrudniać ruch.
@mirko_anonim: DTŚ to najmniejszy problem, co całą przejedziesz w 25 minut, w Gliwicach też jakiś wielkich korków na tarnogórskiej nie będzie. Problemem są katowice gdzie w godzinach szczytu wjechanie do centrum potrafi zająć kolejne 20 minut :D
@mirko_anonim: Skoro mieszkasz dopiero od miesiąca to może warto rozważyć jeszcze przeprowadzkę bliżej Katowic. Chyba że zależy Ci na mieszkaniu w Gliwicach.
skuteczny-marzyciel-55: Tak ogólnie to średnicówka to bardzo fajne i bezproblemowe połączenie, nawet w godzinach szczytu jest znośnie. ALE teraz trwają (idą jak krew z nosa) remonty wiaduktów właśnie na wysokości IKEA/Castorama i korki są potężne w obie strony w tym rejonie (w godzinach szczytu). Jak by nie było, to jest najbardziej obciążony ruchem odcinek drogi w Polsce.
Mireczki i Mirabelki, jak wygląda sprawa ruchu na DTŚ w godzinach szczytu? Nie jestem ze śląska, mieszkam w Gliwicach od miesiąca i mam okazję zmiany pracy, ale z dojazdem do Katowic.
@mirko_anonim: Jeśli praca ma być w centrum a ty gdzieś blisko kolei mieszkasz to zastanów się nad pociągiem. Na tym odcinku akurat to jest fajna opcja.
Udało mi się odzyskać hasło do końca xD To ja, autor wątku. Dodam jeszcze tag dla spamu ( ͡°͜ʖ͡°) #slaskie
W Gliwicach nie jeździ się najgorzej i na samej DTŚ też nie spodziewam się dramatu, bardziej same Katowice mnie interesują. Nie miałbym dylematu i wziąłbym tę robotę gdyby biuro znajdowało się np. gdzieś na Witosa, Załężu (nie znam Katowic,
@sylwke3100: Chciałbym, ale w Gliwicach mieszkam na takim osiedlu, że dostać się na dworzec w rozsądnym czasie graniczy z cudem. To już kumpel z Knurowa ma lepszy dojazd (╥﹏╥)
Wiem, że odpowiadam do Anonima, ale chodzi mi o odpowiedź @skuteczny-marzyciel-55. Właśnie raz tamtędy jechałem rano, na szczęście nawigacja zepchnęła mnie gdzieś w ulicę Braci Stawowych skąd miałem już 3 minuty jazdy do celu, ale widziałem że tam "w lewo", chyba na zjeździe na S86, cały sznur aut stał i w ogóle dramat xD
@Gmeras: Chciałbym, ale nie dam rady w ten sposób:( Najkrótsza trasa komunikacją miejską z mojego miejsca zamieszkania według Google maps wynosi 1 godzinę 27 minut. Z powrotem 1 h 37 minut uwzględniając jakiś przejazd rowerem. Odpada. Stąd też pytanie o dojazd autem.
dbały-marzyciel-41: Korek na Roździeńskiego (przez zwężenie że względu na remont wiaduktu) zaczyna się po 15:30, jak będziesz dojeżdżać i wychodzić w najwczesniejszych możliwych godzinach pracy w biurze to przejedziesz w pół godziny.
#katowice #gliwice #chorzow #slask #dts
Mireczki i Mirabelki, jak wygląda sprawa ruchu na DTŚ w godzinach szczytu? Nie jestem ze śląska, mieszkam w Gliwicach od miesiąca i mam okazję zmiany pracy, ale z dojazdem do Katowic.
Musiałbym jeździć autem z okolicy Tarnogórskiej w Gliwicach w okolice Castoramy na Roździeńskiego (i z powrotem o godzinie 15-17).
Kolej i w ogóle komunikacja miejsca odpada, bo spod domu nic sensownego nie jeździ.
Google maps pokazuje zwykle 30-40 minut, raz jechałem o 8 rano i było znośnie. Na dłuższą metę zapewne wyprowadziłbym się do Kato. Coś tam jedynie słyszałem, że sporo wypadków bywa w tunelu w Katowicach co może utrudniać ruch.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
ALE
teraz trwają (idą jak krew z nosa) remonty wiaduktów właśnie na wysokości IKEA/Castorama i korki są potężne w obie strony w tym rejonie (w godzinach szczytu).
Jak by nie było, to jest najbardziej obciążony ruchem odcinek drogi w Polsce.
Nie wiem ile to jeszcze potrwa ale teraz jest tam
@mirko_anonim: Jeśli praca ma być w centrum a ty gdzieś blisko kolei mieszkasz to zastanów się nad pociągiem. Na tym odcinku akurat to jest fajna opcja.
Udało mi się odzyskać hasło do końca xD To ja, autor wątku. Dodam jeszcze tag dla spamu ( ͡° ͜ʖ ͡°) #slaskie
W Gliwicach nie jeździ się najgorzej i na samej DTŚ też nie spodziewam się dramatu, bardziej same Katowice mnie interesują.
Nie miałbym dylematu i wziąłbym tę robotę gdyby biuro znajdowało się np. gdzieś na Witosa, Załężu (nie znam Katowic,
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Jailer
@mirko_anonim: machający papież jpg