Wpis z mikrobloga

Polecam Państwu pojechać do Puław.
Tam burmistrz czy ktokolwiek tam sprawuje władzę, albo podpisał umowę z której ma pokaźny %%%, albo jego brat ma firmę z kostką brukową.
Coś takiego widziałem pierwszy raz i jedyny do tej pory w życiu.
Wszystko w kostce.
Ktoś z Puław może się wypowiedzieć o co w tym chodzi ?

#pulawy #polskiedrogi
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kris791 ale o co ci cho konkretnie? Skwery, place wyłożone kostką istnieją już od wielu lat a napisałeś jakby to była jakaś nowa rzecz. Za kadencji obecnego prezydenta nie kojarzę większych inwestycji które wymagałyby robienia chodnika z kostki brukowej na dużej przestrzeni.

Jedyne co mnie wkurza to ścieżki rowerowe z kostki, ale też one istnieją już w takiej formie ze 20 lat albo i lepiej
  • Odpowiedz
  • 0
Na drodze prowadzącej z łodzi na Kazimierz Dolny, progi spowalniające z kostki(mega gęsto), dodatkowo pas kostki o szerokości +- 2 m, rozdzielający pasy ruchu
  • Odpowiedz

Wszystko w kostce.

Ktoś z Puław może się wypowiedzieć o co w tym chodzi ?

@Kris791: przeciez to było zrobione z 15 lat temu albo i więcej, pseudo holenderskie miasteczko xD
  • Odpowiedz
@Kris791: taaa, droga na Kazimierz była pewnego rodzaju czarnym punktem, dużo wypadków, ze sto lat temu ktoś uznał, że trzeba to zmienić na te spowalniacze. Wypadki spadły do minimum ale niesmak pozostaje.
  • Odpowiedz

@Kris791: bo mało w życiu widziałeś. To jest przyczyna problemu.

Na drodze prowadzącej z łodzi na Kazimierz Dolny, progi spowalniające z kostki(mega gęsto), dodatkowo pas kostki o szerokości +- 2 m, rozdzielający pasy ruchu

a no i przejścia dla pieszych oczywiście na wzniesieniach z kostki brukowej, bo
  • Odpowiedz