Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 97
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Efeljot Zgodnie z Twoją oceną mamy taką sytuację:

KO - dużo złego i jedna dobra rzecz
PIS - dużo złego i dużo dobrego

Z tego bilansu nie wynika, że PIS jest minimalnie lepszy. Albo PIS jest dużo lepszy, albo KO zrobiła mniej złego
  • Odpowiedz
@Koka-Kola w sumie może masz rację, dużo myślałem nam rzeczami które PiS robił źle, ale może faktycznie są dużo lepsza opcja a nie minimalnie lepsza jak sobie wmawiałem
  • Odpowiedz
  • 0
@Efeljot: Jeszcze z ciekawości, które rzeczy zrobione przez obie partie uważasz za najgorsze? I jaka jest ta jedna dobra rzecz zrobiona przez obecnie rządzących?
  • Odpowiedz
@plazma: jeśli nie mieli to nie szukali, bo o przekretach lokalnych władz wiedzą wszyscy tutajsi co się trochę interesują. A zwlaszcza jeden jegomość niby znał, niby brał udział, ale gdy wszyscy przedsiębiorcy lapowkarscy posiedzeni tak jego PiS tylko postraszył. I to co robią ze spółka i miejskimi... Kolesiostwo... Trzaskowski z nim na jednym banerze więcej mu ujmuje niż dodaje
  • Odpowiedz
@Koka-Kola
PiS:
- to co zrobili z telewizja publiczna dla mnie jest absolutnie najgorsze

PO:
- partia, która jest gotowa zrobić wszystko byle osiągnąć władzę i władza sama w sobie jest celem (z PiS doszliśmy do momentu że gdyby Kaczyński wynalazł szczepionkę na raka to KO gotowe było by organizować marsze w obronie nowotwórow - tak obrazowo mogę opisać poziom obłudy jaki reprezentują w moim mniemaniu, więc jest tutaj bardzo wiele różnych sytuacji
  • Odpowiedz
  • 0
@Efeljot: Twoje zarzuty wobec PO skupiają się wokół tego co robią będąc w opozycji i dotyczą raczej sposobu uprawiania polityki. Masz do nich jakieś zarzuty jeśli chodzi o konkretne zmiany prawne?

Lista grzechów pisu jest tutaj bardzo długa:
- Upolitycznienie KRS
- Upolitycznienie trybunału konstytucyjnego
- Zniesienie
  • Odpowiedz
@Koka-Kola chciałeś o zwięźle to starałem się pisać na pewnym poziomie oglolnosci.

- chaos prawny zapoczątkował KO, PiS to po prostu kontynuował i poszedł z tym jeszcze dalej
- i KO nie jest ani trochę lepsze, wycierali sobie gębę konstytucja a teraz ją łamią, rządzą rozporządzeniami i powiększają ten chaos.

Ciezko mieć obecnie zarzuty co do sposobu rządzenia bo niewiele robią - zasłaniają się prezydentem który podpisał im 95% ustaw
  • Odpowiedz
  • 0
@Efeljot: Jeśli chodzi o warstwę miękką, to uważam, że KO ma znacznie lepsze relacje z UE i są w stanie załatwić dla nas dużo więcej. Choćby KPO.

Dodatkowo ich polityka nie skupia się na antagonizowaniu różnych grup społecznych. PIS atakuje wszystkich, którzy się z nimi nie zgadzają.

Jeśli PIS zatrzymało imigrantów w 2015, to KO zrobiło to w 2023 powstrzymując rozporządzenie mające wpuszczać 800 000 migrantów
  • Odpowiedz
  • 0
@Efeljot: Tutaj więcej konkretów odnośnie tych 800000 migrantów:

Poseł Krzysztof Mulawa (Konfederacja) z komisji śledczej ds. afery wizowej ujawnił w Radiu Wnet projekt rozporządzenia z MSZ, według którego rocznie do Polski miało trafiać nawet 800 tys., a po korekcie – do 400 tys. imigrantów, głównie z Azji, krajów arabskich i afrykańskich.

PIS to są obludnicy, którzy mają usta pełne frazesow a w rzeczywistości wprowadzają to z czym walczą
  • Odpowiedz
- i KO nie jest ani trochę lepsze, wycierali sobie gębę konstytucja a teraz ją łamią, rządzą rozporządzeniami i powiększają ten chaos.

@Efeljot: tym przykładem "rządzenia rozporządzeniami" jest...?
  • Odpowiedz