Aktywne Wpisy

t3tris +397
Lekko ponad 3 lata temu obiecałem, że Was zawołam za pół roku i wspólnie poświętujemy ogłoszenie premiery Winds of Winter - albo też pośmiejemy się z własnej naiwności.
Jeśli chodzi o dotrzymywanie terminów, to mogę stawać w szranki z panem Jerzym R. R. Martinem, ale jeśli chodzi o samo meritum - zaskoczeń nie ma, pozostał nam jedynie śmiech.
Kalendarium:
5 i pół roku temu stwierdziłem, że jeśli jest jakiś plus tej pandemii, to może chociaż
Jeśli chodzi o dotrzymywanie terminów, to mogę stawać w szranki z panem Jerzym R. R. Martinem, ale jeśli chodzi o samo meritum - zaskoczeń nie ma, pozostał nam jedynie śmiech.
Kalendarium:
5 i pół roku temu stwierdziłem, że jeśli jest jakiś plus tej pandemii, to może chociaż

kleboldswaifuv2 +223
Moja babcia dostała udaru, 30 minut temu zabrała ją karetka. Proszę, pomyślcie o niej dobrze i jeśli wierzycie w Boga, to pomódlce się w jej intencji. Jestem w szoku. Płaczę. Jeszcze wczoraj u niej byłam w domu. #zwiedzamyswiatprostytucjizkleboldswaifu

![Atak prorosyjskiej grupy na oczyszczalnię ścieków na Podkarpaciu [AKTUALIZACJA]](https://wykop.pl/cdn/c0834752/6aac314c84a38b5a9975b1395062a227892e5f962291c068117ea94470c930a6,q80.jpg)

Wszystkie rzeczy które najbardziej denerwowały mnie w PiS występują również w KO
KO - dużo złego i jedna dobra rzecz
PIS - dużo złego i dużo dobrego
Z tego bilansu nie wynika, że PIS jest minimalnie lepszy. Albo PIS jest dużo lepszy, albo KO zrobiła mniej złego
PiS:
- to co zrobili z telewizja publiczna dla mnie jest absolutnie najgorsze
PO:
- partia, która jest gotowa zrobić wszystko byle osiągnąć władzę i władza sama w sobie jest celem (z PiS doszliśmy do momentu że gdyby Kaczyński wynalazł szczepionkę na raka to KO gotowe było by organizować marsze w obronie nowotwórow - tak obrazowo mogę opisać poziom obłudy jaki reprezentują w moim mniemaniu, więc jest tutaj bardzo wiele różnych sytuacji
Lista grzechów pisu jest tutaj bardzo długa:
- Upolitycznienie KRS
- Upolitycznienie trybunału konstytucyjnego
- Zniesienie
- chaos prawny zapoczątkował KO, PiS to po prostu kontynuował i poszedł z tym jeszcze dalej
- i KO nie jest ani trochę lepsze, wycierali sobie gębę konstytucja a teraz ją łamią, rządzą rozporządzeniami i powiększają ten chaos.
Ciezko mieć obecnie zarzuty co do sposobu rządzenia bo niewiele robią - zasłaniają się prezydentem który podpisał im 95% ustaw
Dodatkowo ich polityka nie skupia się na antagonizowaniu różnych grup społecznych. PIS atakuje wszystkich, którzy się z nimi nie zgadzają.
Jeśli PIS zatrzymało imigrantów w 2015, to KO zrobiło to w 2023 powstrzymując rozporządzenie mające wpuszczać 800 000 migrantów
PIS to są obludnicy, którzy mają usta pełne frazesow a w rzeczywistości wprowadzają to z czym walczą
Komentarz usunięty przez moderatora
@Efeljot: tym przykładem "rządzenia rozporządzeniami" jest...?