Wpis z mikrobloga

w 2023 zaglosowalem na konfederacje

@Mein_Kraft: ah czyli wcześniej było w pierwszej Bosak w drugiej na dude, weź nie ściemniaj o tym rozdzielanie władzy Bo za 2 lata na kolejne 3 dzięki temu wyborowi dostaniesz monopol pisu. Juz nie wspominając że obecnie większość ma koalicja kilku niekoniecznie jednomyslnych partii.

Takie usprawiedliwienia to dla znajomych
  • Odpowiedz
@Koka-Kola: bo to tez jest dla mnie istotne. Gdyby rzadzil pis a wystawiony byl przez PO sikorski to byc moze na niego bym zaglosowal. Wybory do sejmu a prezydenckie to troche cos innego. Wielu (w tym ja) uwaza trzaskowskiego za figuranta, ze to bedzie ktos taki jak Duda w sensie dlugopis. W PO tez sa konserwatysci ale z jakichs powodow PO wolala wystawic teczowego. Owszem. W wyborach do sejmu nigdy
  • Odpowiedz
Co daje im powód, żeby realizować obietnice

@Koka-Kola: Po to chyba już z 15 lat obiecuje te związki partnerskie, c---a zrobili a ludzie dalej na nich głosują. Więc po co się starać i narażać tym co są przeciw ale głosują na nich bo pis ich bardziej odpycha? Tak samo aborcja, będą obiecywać co tam sobie babki wymyślą ale maks co wprowadzą to powrót do poprzedniej wersji ustawy.

Wybory do sejmu
  • Odpowiedz
Dodatkowo, sprawdziłem program PO z 2015

@Koka-Kola: fajnie. Tylko program to jedno, obiecanki w TV to drugie a to jak głosują to trzecie. Z politykami jest jak z kobietami, nie słuchaj tego co mówią tylko patrz co robią.
Tusk miał 100 konkretów na 100 dni. ile z tego spełnił?
  • Odpowiedz
  • 4
@WhiskeyIHaze: Niewiele wprowadzili. Dlatego chciałbym, żeby Trzaskowski został prezydentem. Wtedy nie będą mieć już wymówki w postaci prezydenta. Jeśli nadal nie będą realizować obietnic, to niech giną
  • Odpowiedz
@Koka-Kola ok. Teraz wymówka jest prezydent? Ile ustaw z tych 100 konkretów im Duda uwalił? Jak mniej niż 10% z tego co pchali to jest to tylko wymówka i jak wygra Trzaskowski to ci powiedzą, że teraz problemem są głosowania w sejmie.
  • Odpowiedz
  • 3
@WhiskeyIHaze: Dla mnie osobiście priorytetem są zmiany w wymiarze sprawiedliwości i rozliczenie pisowskiego zlodziejstwa. Tutaj mają konsensus. Jeśli tego nie dowiazą, to już na nich nie zagłosuje
  • Odpowiedz
to od razu wiem, że będzie głosować na Nawrockiego

@Koka-Kola: To od razu wiem, że w chuju mam wybory, bo w każdych sprawach ważnych dla Polski głosują te k---y tak samo i nic to nie zmieni XD Trzeba być ślepym głupcem żeby się ekscytować, który z nich wygra.
  • Odpowiedz
@Koka-Kola: to jest po to by sklonic ludzi o pogladach lewicowych do glosowania na niego. Przejac elektorat lewicy (co okazalo sie skuteczne). Typowe tuskowe obiecanki cacanki do polaryzacji. Politycy duopolu nie chca ostatecznego rozwiazania takich wygodnych kwestii jak aborcja czy zwiazki partnerskie. Gdyby chcieli to po prostu zrobiliby referendum w tej sprawie.
  • Odpowiedz