Wpis z mikrobloga

Dzieciństwo jest fajne, ale dorosłość jest jeszcze lepsza, bo możesz robić co chcesz, a jednocześnie stać cię na to by w każdej chwili móc w jakiś sposób cofnąć się do dzieciństwa nie przejmując się opiniami innych.

I tak kupiłem sobie pierwszy numer Kaczora Donalda. Dlaczego? Bo mogłem. ( ͡ ͜ʖ ͡)
#kaczordonlad #kaczordonaldzawszesmieszne #lata90 #retro
Krupier - Dzieciństwo jest fajne, ale dorosłość jest jeszcze lepsza, bo możesz robić ...

źródło: obraz

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Krupier miałem super dzieciństwo, ale nie zapomnę matce, że oddała na wieś moją kolekcję Kaczorów Donaldów od pierwszego numeru do nawet nie wiem jakiego bo byl ich wielki karton. Ehhh. Zazdro. Sama okładka przywołuje wspomnienia.
  • Odpowiedz
@Krupier: Miałem te numery - to już końcówka, jak kupowałem. Okładki pamiętam, ale tych zabawek już nie bardzo (chociaż coś mi świta). Generalnie co jakiś czas trafiały się sztos zabawki/gry i pamiętam je do dzisiaj. Skoro tych niezbyt pamiętam, to pewnie były takie sobie.
  • Odpowiedz
@Krupier: bardziej zapadły mi w pamięć takie detektywistyczne. Serie (wspólne pudełko) były wydawane z okazji wakacji, żeby można było w jednym pudełku wziąć kilka gier na wyjazd.
Ale i tak te wszystkie kartonowe gry i zabawki były o niebo lepsze, co dawali potem/dają teraz.
  • Odpowiedz
  • 0
Ale i tak te wszystkie kartonowe gry i zabawki były o niebo lepsze, co dawali potem/dają teraz.

@Katedra_z_chlebkiem: bez dyskusji. O wiele bardziej rozwijały wyobraźnie i kreatywność. Aczkolwiek te początkowe plastikowe dodatki też były spoko (jak np. zegarek podróżnika czy jakoś tak).
  • Odpowiedz
@Krupier: A co w ogóle najlepiej wspominasz? Ja "Zbuduj swój Kaczogród" - mam do dziś. Bardzo lubiłem Giełdę Kaczogrodu, ale kupowałem od 13. numeru, więc nie zebrałem całej i tak sobie się grało.
Poza tym były zawieszki na drzwi - raz w formie Donalda, który ręką wskazywał, jaki masz humor i czy domownicy mogą wejść (LOL), raz w formie zegara ze skrzynką pocztową na notatki.
Była też taka śmieszna kostka,
  • Odpowiedz
  • 0
@Katedra_z_chlebkiem: wszystko prócz tej kostki pamiętam. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Część dalej mam w kartonie w piwnicy.

Zbuduj Swój Kaczogród był mega, mam do dziś. Najlepiej wspominam zbieranie drzewa genealogicznego (brakowało mi jednej naklejki, zapodziało mi się gdzieś obecnie :/) i taką grę planszową w kosmosie Gwiezdna Flota.

Fajne były też dodatki z poradami dla młodych skautów (nie sam Poradnik, który też jeden mam). Pamiętam też,
  • Odpowiedz