Wpis z mikrobloga

#it #programowanie #programista15k #pracait

Nie możecie znaleźć pracy, bo stanowiska są pozajomowane ludźmi pseudosamoukami po 3-miesięcznej szkole bootcampowej, którzy dostali się do IT za czasów hossy i są dzisiaj seniorami, którzy decydują o waszym zatrudnieniu.

To jest k*a nieprawdopodobne, że państwo polskie z pieniędzy podatników produkuje tysiące absolwentów inforamtyki a oni nie mogą znaleźć pracy bo stołki są obsadzone nieukami którym nie chciało się iść na studia i fartem, często po znajomość wepchnęli się do IT.

Jestem zdania że w czasach kryzysu w branży osoby bez studiów, bez dyplomu zajmują miejsca ludziom którzy maja papier potwierdzający kwalifikacje. Nie powinno być tak że państwo polskie płaci podatki za edukacje informatyków, najpopularniejszego kierunku studiów w polsce, a miejsca są obsadzone Anetkami i Kamilkami po kulturoznawstwie, którzy 5 lat magicznie odkryli pasję do IT jak usłyszeli o zarobkach .

Zatrudnianie bootcampowców na równi z ludźmi z dyplomem jest dyskryminacją przy zatrudnieniu, jest marnotrastwem podatków wydanych na kształcenie informatyków na polskich uczelniach przez zagraniczne korporacje które organizują sobie samowole i 5 etapowe egzminy wstępne.

Widzę takie kwiatki że typ, typiara nie ma żadnego wykształcenia związanego z kierunkiem technicznym, studiował leśnicwo, kulturoznawstwo lub inna socjologię i jest obecnie na seniorskim lub menadżerskim stanowisku. Kto k
**a tych ludzi awansuje na seniorów? Prawdopodobnie cuckoldy programiści. Sami sobie rozpieprzyli rynek począwszy od tego że chwalili się w necie zarobkami, kończąc na tym że awansują ludzi po bootcampach na seniorów.

U dentystów ostatnio było głośno o tym że higenistkom chciano dać więcej uprawnień do czyszczenia zębów. Dentyści oczywiście się sprzeciwili bo nie pozwolą żeby higienistka po 2 letnkej szkole zawodowej dotykała się zębów i podkradała im klientów. U cukoldów programistów jest wpuszczanie ludzi bez szkoły a następnie awansowanie ich na stanowiska kierownicze i seniorskie.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@p0melo: dodam że bootcampowicze wymagają więcej od nowych niż sami potrafią

Moja matka musiała zrobić dyplom z pielęgniarstwa mimo że skończyła liceum medyczne gdzie w jej czasach nie było studiów.
Albo robiła dyplom albo elo

U mnie nikt poza mną nie miał
  • Odpowiedz