Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: jak by nie patrzeć jest za biedny na taka księżniczkę i raczej ani tego ani jej wymagań nie zmieni. Jak mu dziura przestanie świat zasłaniać to może wystawi jej walizki za drzwi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli to nie bait, to jest to dla mnie takie powszechne internetowe zjawisko, że ludzie żyją ze sobą, ale jednak osobno. Internetowe, bo tutaj wpisów mnóstwo jak to para niby kochających się ludzi rozlicza się ze wszystkiego i we wszystkim szuka zysków i strat, kalkuluje co i na czym zyska i kto wyjdzie na tym korzystniej, ale w prawdziwym życiu się jeszcze nie spotkałam, żeby ktoś tak rozdzielał w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

No to gnieciemy lekko i nagle się okazuje, że finanse mają on: kredyt + pół czynszu ona: pół czynszu. No bo przecież nie będzie opłacała komuś kredytu

Ja bym powiedział że to uprawnione podejście. Inb4, wiem, czytałem cały wpis, dalej jest jedno wielkie XD, ale tu ma rację. Edited żeby dopisać: szczególnie kiedy ma zamiar go rzucić, bo znajdzie bogatszego/ciemniejszego/wyższego/bo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: kilka błędów widzę...

Chłopa nie stać na 3 tygodnie urlopu?
To jest żałosna liczba,
49 tygodni pracy i 3 tygodnie urlopu?
Przecież to potworne niewolnictwo i jeszcze nawet go nie stać żeby go te 3 tygodnie w pracy
  • Odpowiedz
Chłopa nie stać na 3 tygodnie urlopu?

To jest żałosna liczba,

@adamsowaanon: ale jest różnica między "3 tygodnie urlopu" a "3-tygodniowa objazdówka po drugim końcu świata, plus przeloty, plus płacę za dwie osoby"
  • Odpowiedz
niech podpisze z nią umowę najmu pokoju

@SpalaczBenzyny: dokładnie, sciemnil bym że skoro nie mamy ślubu to ubezpieczalnia i bank pozwolą na kolejną osobę w domu/mieszkaniu jeśli będzie to oficjalnie w papierach,
A przecież chłop nie chce ryzykować że odmówią mu wypłaty odszkodowania za dom/mieszkanie w razie pożaru np.
  • Odpowiedz