Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy ktoś z Hr może mi powiedzieć czy wy jesteście normalni i jak mam was szanować?
Od jakiegoś czasu na Ln uaktywnili się Hrki wszelakiej maści i piszą do mnie z ofertami pracy i czy byłby zainteresowany.
Wysyłają wiadomość z propozycją albo chcą żeby dodać ich do znajomych + wiadomość.
No i z racji tego, że nie dawno zmieniałem pracę to odpowiadam uprzejmie, że dzięki za wiadomość doceniam itp. i że na razie nie jestem zainteresowany ale rozglądam się za jakąś dodatkową pracą po godzinach w niepełnym wymiarze, co z góry opisuję.
I wiecie co? Po mojej odpowiedzi nie dostaję żadnej zwrotnej, nie mówię, żeby ktoś miał jakąś ofertę albo chciał może porozmawiać, po prostu kompletnie 0 odpowiedzi, 0 tekstu, ani do widzenia ani pocałuj mnie w D.
Aż tacy jesteście zarobieni, że jak wysyłacie pierwszą wiadomość to potraficie wejść bez wazeliny, ale żeby odpisać na wiadomość to już musicie coś poświęcić?
Przypadek nie jest jednostkowy i można to liczyć już w dziesiątkach, dlatego w sumie powstał ten wpis, może ktoś miał podobne sytuacje?

#hr #pracait #programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim one ci nie wysyłają propozycji pracy tylko propozycje udziału w budowie farmy frajerów żeby potem spamować firmy „ej mamy k----a 150k siatke idiotów do roboty, dej zlecenie chooyu to ci nagonie jakiegoś pedaua za 1k€”
  • Odpowiedz
@mirko_anonim to se rób OE, jesteś przedsiębiorcą a nie pracownikiem - prawnie jesteś zobligowany do posiadaniu wielu kontrahentów. Ja mówię wprost “spoko mogę wziąć ale to będzie moja kolejna praca, a nie jedyna, nie będę zmieniać pracy w której mam lepiej płacone i mam know how na jakieś niewiadomo co na 3-msc okres próbny” i jest to przyjmowane ze zrozumieniem, bo nikt normalny nie będzie rzucać obecnej roboty żeby wziąć gorzej
  • Odpowiedz
No i z racji tego, że nie dawno zmieniałem pracę to odpowiadam uprzejmie, że dzięki za wiadomość doceniam itp. i że na razie nie jestem zainteresowany ale rozglądam się za jakąś dodatkową pracą po godzinach w niepełnym wymiarze, co z góry opisuję.

@mirko_anonim: podchodzisz do tego jak Kuba do prostytutki w Chłopaki nie płaczą. Może im jeszcze kwiaty wyślij.

Jeśli koniecznie musisz odpisać to piszesz: jestem zainteresowany tylko zleceniami po
  • Odpowiedz