Wpis z mikrobloga

Słyszałem o tym że na amd da się zrobić mnożnik klatek x4, odpala się w grze fsr frame generator i jeszcze w sterowniku adrenaline afmf i oba się na siebie nakładają.
Słyszałem też że są od tego znaczne opóźnienia, moje pytanie do społeczności która miała okazję to testować brzmi. Jak to wypada w grach w porównaniu do np lossless scalingu na x4 w kontekście input laga i artefaktów.
Jak ktoś miał okazję testować na rtx serii 5000 gdzieś mnożnik x4 natywny to też chętnie poczytam waszych doświadczeń.

#radeon #gry #amd #lossless #rtx #nvidia
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Uuroboros: ja testowalem x2 x3 i x4.
w cyberpunka gralem chyba na x3 na RTX 5080 i uwazam to za świetną technologie. X4 jest poki co bez sensu. Działa, bardzo rzadko jakis artefakt, ale nie potrzebuje tyle klatek :D
  • Odpowiedz
  • 0
@Fiodooor: a na jakiej rozdziałce grasz i jakie opcje dlss używasz? Słyszałem że te najnowsze dlss dobrze sobie radzi nawet na performance czyli chyba 50% rozdziałki natywnej.
  • Odpowiedz
  • 0
@Fiodooor: daj znać odczucia z trybu performance i jaka jest różnica pomiędzy native quality i performance, czy widać pikseloze np na performance. Serio mnie to ciekawi bo seria 5000 niby jeszcze mocniej poprawiła temat.
  • Odpowiedz