Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam okazje za darmo w ramach Microsoft ESI w obecnej firmie zrealizowania szkoleń e-learningowych zawierających LABy i wyciągnięcia certyfikatu AZ-104. Aktualnie pracuje w niszowej technologii integracyjnej klasy ESB - nie podam nazwy ale tę firmę w 2023 przejął IBM i teraz oni zajmują się jej rozwojem. W każdym razie jest oparta o Javę, natomiast do samego projektowania usług na dobrze przygotowanej szynie znajomość JAVY nie jest potrzebna chyba, że chce się zaprojektować jakiś egzotyczny adapter albo dość specyficzny serwis. Generalnie dobrze zbudowane ESB dosyć rzadko potrzebuje dorabianie tego typu zabawek kodując w Javie ale jednak się zdarzają.

Do czego zmierzam - w obecnej organizacji mam możliwość zrobienia szkoleń, podejść do egzaminu i spróbować uzyskać certyfikat AZ-104.
Warto się w to pchać, bawć się w IAC i potem realizować kolejne certy Azure zgodnie z ich roadMapą certową? I czy warto też do CV spróbować dodać certyfikat pod linuksa LFCS? Z moim poziomem wiedzy na temat linuxa raczej poszedłby gładko.

Co o tym sądzicie? Jest w tym praca? Nie chodzi mi o pensje etc ale po prostu zmianę technologii i specyfikację pracy za mniejsze pieniądze bo raczej stanowisko juniorskie bym dostał co najwyżej ale myślę, że pensja wzrastałaby całkiem szybko wraz z EXPem.

Prośba o poradę od ludzi którzy widzieli w swoim życiu to i owo w tej branży i jak się zapatrują na to co wyżej napisałem.

#microsoft #azure #chumra #cloud #admin #linux #windows #terraform #lfcs #programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach