Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim może to dlatego, że palenie pomaga mniej myśleć? Masz stany lękowe które ci przeszkadzają, może są problemy których nie dostrzegasz? Nawet obciążenie treningiem, czy kawa/nikotyna albo lekkie niedobory snu mogą robić różnice jeśli jesteś na to wrażliwy. Może obiektywnie nie masz radości z życia, nie zawsze potrzeba od razu chemii. Gdybym był tobą mimo wszystko pogadałbym z terapeutą, psychiatrą, albo przyjacielem który potrafi obiektywnie i wprost rzucić okiem na ciebie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zainteresuj się MBSR powinno ci pomóc :) Zasadniczo czeka cię od groma pracy nad swoją głową.

1. Wyłączenie autopilota na jakim śmigasz 3/4 dnia
2. Rozpoczęcie życia w "tu i teraz"
3. Zaakceptowanie tego stanu i porzucenie kontroli
4. Otworzenie się na małe doznania, bo ciągle stymulujesz się
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Są leki które mocno psują libido, są takie które minimalnie wpływają lub mogą poprawić. Na pewno jeśli problem z libido jest wtórny do innych problemów to trzeba się zająć przyczyną. Jak chodzi o leki to:
Geomemnon - @mirko_anonim: Są leki które mocno psują libido, są takie które minimalni...

źródło: 1

Pobierz
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @First999 wlasnie tego się boję, coś może u Ciebie pomaga innego prócz ssri?

@kamillosbombos
Wiem ze cos mnie gryzie ale co nie mam pojęcia, może to jakis okres przemijania? Jesli chodzi o sen to śpię nawet całkiem nieźle, zasypiam jak bobas i wstaje bez żadnego,,ale" ze to znowu
  • Odpowiedz