Wpis z mikrobloga

Ale z tego mikro się ściek zrobił. Nie ma w gorących nic poza platfusiarską propagandą. A taka jest subtelna jak telewizja Kurskiego. Ktoś normalny to w ogóle czyta, czy są tu tylko same tuskowe boty? #polityka
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aarahon: no tak, to są tylko heheszki a moje heheszki to spotkanie z najwyższym, metafizyka. Dlaczego niby żart nie może być propagandą? Cała historia karykatury wojennej to "tylko heheszki"? Jeżeli ja "sączę propagandę" to przecież tylko potwierdza tezę użytkownika @dobrozyzn, że całe Mirko zay€bane propagandą. Sam znalazłeś przykład więc o co chodzi?
  • Odpowiedz
laczego niby żart nie może być propagandą?

@The_Czop_Show: może być. Widzisz, ja nie obrażam się na polityczne żarty, nawet jeśli godzą w polityków których popieram. Ja nie jestem lewactwem które obraża się na wynik wyborów.

Jeżeli ja "sączę propagandę" to przecież tylko potwierdza tezę użytkownika @dobrozyzn, że całe Mirko zay€bane propagandą.

@The_Czop_Show: cóż, propaganda się sączy od niezadowolonych wyborców konfopisu a opka pisała o trochę innej
  • Odpowiedz
@aarahon:

ale gdzie tu propaganda jak tam jest sama prawda

Janusz, lat 58 na temat Wiadomości TVP. Przekonałeś mnie. Nie ma żadnej propagandy. Są absolutnie pozbawione kontekstu żarty z jedynego kontrkandydata w trakcie kampanii. Są też obiektywne w pełni weryfikowalne twierdzenia na temat pełnej zgodności w opinii trzech milionów osób. Są one niesprawiedliwie krzywdzące pana Trzaskowskiego. Propagandy nie ma.

Ja jestem gotów do omówienia tego wpisu, podejmiesz rękawicę?

Nie jestem
  • Odpowiedz
Janusz, lat 58 na temat Wiadomości TVP. Przekonałeś mnie. Nie ma żadnej propagandy. Są absolutnie pozbawione kontekstu żarty z jedynego kontrkandydata w trakcie kampanii. Są też obiektywne w pełni weryfikowalne twierdzenia na temat pełnej zgodności w opinii trzech milionów osób. Są one niesprawiedliwie krzywdzące pana Trzaskowskiego. Propagandy nie ma.

@The_Czop_Show: to czemu wskazałeś to jako przykład propagandy? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@aarahon:

1. «szerzenie jakichś poglądów, haseł politycznych itp. mające na celu pozyskanie zwolenników»

2. «technika sterowania poglądami i zachowaniami ludzi polegająca na celowym, natarczywym, połączonym z manipulacją oddziaływaniu na zbiorowość»

3. «specjalna komórka, zespół ludzi realizujący takie cele; też: tekst, wystąpienie, film itp. realizujące takie
  • Odpowiedz
Post sugeruje, że jak Nawrocki przegra wybory to pójdzie do więzienia - więc próbuje oddziaływać na wyborców, żeby głosowali przeciw niemu.

@Shuwaks: no tak, są na to szanse, w końcu, z ujawnionych dokumentów i faktów wynika, że Nawrocki przejął mieszkanie w sposób nielegalny. Niewygodne fakty to dla ciebie propaganda?
  • Odpowiedz
@aarahon:
Nie ma szans, bo wszystko, o co mogliby go oskarżyć, już jest przedawnione.

Niewygodne fakty to dla ciebie propaganda?

Nie, definicję podałem wyżej.
  • Odpowiedz