Ale z tego mikro się ściek zrobił. Nie ma w gorących nic poza platfusiarską propagandą. A taka jest subtelna jak telewizja Kurskiego. Ktoś normalny to w ogóle czyta, czy są tu tylko same tuskowe boty? #polityka
Nie ma szans, bo wszystko, o co mogliby go oskarżyć, już jest przedawnione.
@Shuwaks: z tego co czytałem to dla tego typu przestępstw, przedawnienie mija po piętnastu latach a nie po dziesięciu. Jak wiesz coś dokładniej to chętnie się dowiem jak to z tym jest.
@aarahon: Jakiego konkretnie? Realnie mogą mu przyklepać maksymalnie poświadczenie nieprawdy u notariusza, co przedawnia się po 5 latach. Wszystko inne bez zeznań Jerzego jest nie do udowodnienia - a on już nie jest w stanie nic zeznać.
Realnie mogą mu przyklepać maksymalnie poświadczenie nieprawdy u notariusza, co przedawnia się po 5 latach.
@Shuwaks: z drugiej strony to on przelał pieniądze za mieszkanie i zawierał dokumenty zabezpieczające jego interesy w sprawie tej kawalerki więc może mają coś na niego.
Wszystko inne bez zeznań Jerzego jest nie do udowodnienia - a on już nie jest w stanie nic zeznać.
@Shuwaks: zeznawać może, kwestia tego jak bardzo wiarygodne
@aarahon: Według opiekunki z opieki społecznej człowiek miał zauważalną demencję już 2 lata temu, skoro już od jakiegoś czasu jest w DPS i żaden dziennikarz do tej pory się z nim nie skontaktował, to spokojnie można założyć, ze dziadek już nie kontaktuje. Gdyby można było coś z niego wycisnąć, to już byśmy o tym wiedzieli.
@Shuwaks: jeśli by coś zeznał to raczej posłużyłoby to jako wskazówka, gdzie ewentualnie szukać poszlak i dowodów w tej sprawie. No, poczekamy na ruch prokuratury, może coś wymyślą.
@aarahon: Jeśli faktycznie ma demencję, to nie posłużyłby. Może mieć przebłyski pamięci, ale równie dobrze mogą to być zupełnie sfabrykowane wspomnienia. Taką osobę można co najwyżej zmanipulować do powiedzenia tego, co chcesz. Na tym powstały tysiące spraw spadkowych. Jak pisałem wcześniej jeśli do tej pory żadna rozmowa z nim nie wypłynęła, to już po zawodach
@Shuwaks: czyli na przykład: gdyby powiedział, że nie podpisał nigdy pierwotnej umowy z Nawrockim to nikt by nie sprawdził, czy jego podpis na niej jest prawdziwy?
@aarahon: Na podstawie samych zeznań raczej nie, ale jak już prokuratura by miała jego dokumenty, to nikt nie zabroni porównania podpisów. Przy czym musiałyby być z podobnego okresu, bo np. Alzheimer zmienia charakter pisma.
@Shuwaks: dokładnie, i o takie wskazówki mi chodzi. Prokuratura, raczej będzie miała chęć dokładnie przyjrzeć się wszystkiemu, o ile znajdą powody, żeby zgodnie z prawem zacząć działać, a nie umorzyć sprawę z powodu przedawnienia.
Dlaczego w ogole nie sciga sie "stunyngowanych" motocykli, samochodow znacznie przekraczajacych emisje halasu? Serio ludziom nie przeszkadza gdy takie cos 20x glosniejsze od zwyklego szumu samochodu przejezdza pod blokiem?
@Shuwaks: z tego co czytałem to dla tego typu przestępstw, przedawnienie mija po piętnastu latach a nie po dziesięciu. Jak wiesz coś dokładniej to chętnie się dowiem jak to z tym jest.
@aarahon: Jakiego konkretnie? Realnie mogą mu przyklepać maksymalnie poświadczenie nieprawdy u notariusza, co przedawnia się po 5 latach. Wszystko inne bez zeznań Jerzego jest nie do udowodnienia - a on już nie jest w stanie nic zeznać.
@Shuwaks: z drugiej strony to on przelał pieniądze za mieszkanie i zawierał dokumenty zabezpieczające jego interesy w sprawie tej kawalerki więc może mają coś na niego.
@Shuwaks: zeznawać może, kwestia tego jak bardzo wiarygodne
Jak pisałem wcześniej jeśli do tej pory żadna rozmowa z nim nie wypłynęła, to już po zawodach
@Shuwaks: czyli na przykład: gdyby powiedział, że nie podpisał nigdy pierwotnej umowy z Nawrockim to nikt by nie sprawdził, czy jego podpis na niej jest prawdziwy?
ps Nie odpowiadaj.