Wpis z mikrobloga

Witajcie,

Ostatnio opisywałem swój problem z CS2 — gra nie może znaleźć żadnego oficjalnego serwera. Robiłem format systemu, ale nic to nie dało. Co ciekawe, podobnie działa (a raczej nie działa) u mnie Spotify i Netflix xD

Znalazłem jedno tymczasowe rozwiązanie — wszystko działa, gdy włączę VPN. Ale to tylko obejście problemu, bo ping w CS2 od razu skacze do 80+ i wrzuca mnie na serwery np. w Austrii, gdzie muszę grać z Turkami...

Więc ponawiam pytanie — da się to jakoś trwale naprawić? Korzystam z domowego internetu LTE od Orange (sprawdzałem też hotspot z telefonu z tej samej sieci — ten sam efekt). Czyli co, dzwonić do Orange i z nimi to wyjaśniać? Jeśli tak, to co dokładnie im powiedzieć albo o co prosić?

Zerknąłem też na tag #cs2 i widzę, że nie jestem jedyny z takim problemem.

#cs2 #csgo #cs #problem #pytaniedoeksperta #gry #komputery #gaming #esport
unthinkabl3 - Witajcie,

Ostatnio opisywałem swój problem z CS2 — gra nie może znaleź...

źródło: Zrzut ekranu 2025-05-19 185706

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@BornToDie69: Pan na telefonie mocno mnie przekonywał, że problem leży po mojej stronie. Intensywnie wałkowałem, że robiłem już dosłownie wszystko i nie ma żadnych przesłanek, że to u mnie coś wini. Z łaski założył sprawę, zgłosił do techników... i po trzech godzinach nagle się naprawiło xD
  • Odpowiedz
  • 0
@paypalowiec: Chwilę podziałało i już nie działa xD Widziałem jakiś wątek na forum Orange i ludzie z północnego-wschodu Polski tak mają i to by się zgadzało, bo ja też jestem z tych rejonów. Identyczny objaw.
  • Odpowiedz
@paypalowiec: Udało się rozwiązać ten problem , wystarczy przywrócic ruter do ustawień fabrycznych
na ruterze jest taki otwór i nad nim jest napis reset wystarczy wsadzić tam igiełkę i przytrzymać ze 3 sekundy mi to pomogło
  • Odpowiedz