Wpis z mikrobloga

McDonald's czy Wam się przypadkiem sufit na łeb nie sp*erdolił? Za takie coś czyli McRoyal BBQ bekon w powiększonym zestawie z kartofelkami i sosem oraz colą 36,40 zł. Ta kanapka jest minimalnie większa od Cheeseburgera. 36,40 zł. Ja p*erdole XD

#mcdonalds #inflacja #polska #ceny #fastfood #gotowanie
Miguelos - McDonald's czy Wam się przypadkiem sufit na łeb nie sp*erdolił? Za takie c...

źródło: image_picker_CEBA48CC-A840-4F3A-AC4E-347D93E51DDA-47429-0000055C1D64C16A

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@lvbie_placki a co, miałem ukraść? Nie chodzę do Maka, byłem bo musiałem coś zjeść i tylko Mak był w okolicy. To jest szok jak zmniejszone są porcje w stosunku do tego co było np. 10 lat temu.
  • Odpowiedz
zmniejszone są porcje w stosunku do tego co było np. 10 lat temu

@Miguelos: bzdura, albo udowodnij
są w sieci tabele kcal i makro sprzed 10, a nawet i 20 lat, kanapki typu cheese, royal, bigmac się nie zmieniły
  • Odpowiedz
@Soothsayer: nie wiem jak chcesz to liczyć i co masz na myśli
gramatura to waga, co z tego, że kcal będzie 2x tyle, waga może nie być 2x bo kcal łatwo mocno podbić np. sosem majonezowych, bekonem czy serem, a może być nawalone warzyw które maja mało kcal, a robią masę
po prostu orientacyjnie można przyjąć, że jest 2x większy bo ma 2x (z hakiem) więcej kcal
  • Odpowiedz
@Miguelos: McD to już od dawna nie jest opłacalny, korzystam raz czy dwa w roku jak mam jakieś kupony albo jako opcję ratunkową w krajach, w których niekoniecznie mam zaufanie do żarcia i wolałbym nie dostać sraki w trakcie wypadu.
  • Odpowiedz
@modzelem: akurat nie pracowałem tam nigdy, nazewnictwo z sieci i komentarzy na fb/insta/tt
a o 3:1 nigdy nie słyszałem, gdzie takie mogły być? to są te maestro? bo one właśnie takie większe
  • Odpowiedz