Wpis z mikrobloga

McDonald's czy Wam się przypadkiem sufit na łeb nie sp*erdolił? Za takie coś czyli McRoyal BBQ bekon w powiększonym zestawie z kartofelkami i sosem oraz colą 36,40 zł. Ta kanapka jest minimalnie większa od Cheeseburgera. 36,40 zł. Ja p*erdole XD

#mcdonalds #inflacja #polska #ceny #fastfood #gotowanie
Miguelos - McDonald's czy Wam się przypadkiem sufit na łeb nie sp*erdolił? Za takie c...

źródło: image_picker_CEBA48CC-A840-4F3A-AC4E-347D93E51DDA-47429-0000055C1D64C16A

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@modzelem: Nie ma, był z 15 lat temu pewnie ostatni raz u nas
Byłem przekonany, że tam jest mięso 4:1, czyli to co w royalu, tylko bułka większa. I ta obserwacja na podstawie nie wspomnień sprzed tych 15 lat tylko kanapek w niemczech, czechach czy na litwie, bo jak tylko tam jestem to biorę big tasty xd
Tu jakieś źródło na wiki znalazłem z potwierdzeniem moich słów: https://en.wikipedia.org/wiki/Big_N%27_Tasty

The Big
  • Odpowiedz
Byłem przekonany, że tam jest mięso 4:

@Vadzior: kiedyś wiesiek miał 2 mięsa tak jak bigmac, potem weszło 4:1 (czyli to to samo co w royalu)
Big Tast na 99,9% miało 3:1 (moze kiedyś odszukam stare wydruki - to będę mógł potwierdzić
Pamiętam też tortillę z mięsem 10:1, ale szybko wyszła z menu.
Tak samo jak kanapka z rybą.
  • Odpowiedz
@modzelem: Tak. Z 20lat+ lat temu wieśmak rzeczywiście miał dwa mięska, był jeszcze wieprzmac (też 2 mięsa), który potem właśnie został zastąpiony przez wieśmaca (jakaś choroba świń panowała i się źle kojarzyło ludziom), a potem zamienili to na jedno duże mięso.
Bigtasty może jako kanapka sezonowa była robiona według jakiś specjalnych zasad, nie przeczę, zdarza się.
Z tortilli pamiętam zaraz po wprowadzeniu oferty śniadaniowej to była taka z wieprzowiną, była
  • Odpowiedz
Z tortilli pamiętam zaraz po wprowadzeniu oferty śniadaniowej to była taka z wieprzowiną, była super, jadłem ją oporowo xd potem znikła, a teraz to jest zupełnie inny wrap niż tamto (nie ma sosów xD)

@Vadzior: Ta co ja kojarzę to zwykła tortilla - przed modą/erą wrpaów.
  • Odpowiedz
@modzelem: o widzisz, to nie kojarzę tego, być może było to z 20 lat temu+, jeszcze przed erą śniadać i tych wrapów, z takich egzotycznych rzeczy to pamiętam np. sajgonki xd
  • Odpowiedz
@modzelem: były bardzo krótko, takie gówniane ofc, wielkości małego palca i chyba tylko w wersji warzywnej, bez mięsa, było to jakoś w czasach millenialnych
  • Odpowiedz