Wpis z mikrobloga

@marian-pxzz: akurat w takie klikajki bym nie wierzył. Bo uja wiedzą. Wypadek ze skutkiem śmiertelnym 8 lat, ucieczka 3 lata, nieudzielenie pomocy kolejny rok czy dwa.
Wydaje mi się, że prokuratura może pójść w katastrofę lądową i tu jest 15 lat zamiast 8, a oto chyba chodzi.
A najlepiej zabójstwo w zamiarze ewentualnym tu jest dożywocie.
  • Odpowiedz
  • 19
@marian-pxzz to jest żart? przecież za taka nieudana s--------e za granicę powinno być z automatu więcej, a nawet tu nie poruszam kwestii samego zabójstwa
  • Odpowiedz
  • 19
@marian-pxzz ukrywał się przed wymiarem sprawiedliwości?

Chyba raczej wymiar sprawiedliwości ukrywał jego i zezwolił na wyjazd.

W Polsce jak masz znajomości to nie podlegasz pod nasze prawo, chyba że sprawa się nagłośni.
  • Odpowiedz
@marian-pxzz: 8 lat... Za morderstwo drogowe... Potrzebujemy szybkiej zmiany Konstytucji by za takie czyny dostawało się dożywocie albo... Wiadomo co najlepiej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wypadek ze skutkiem śmiertelnym 8 lat, ucieczka 3 lata, nieudzielenie pomocy kolejny rok czy dwa.

@raul7788: Nie uciekal, wyjechal po prostu LEGALNIE zagranice, to ze zi0bro najpierw zrobil stand-up w tvpis, to nie jego wina.
Nieudzielenie pomocy to juz jest strasznie naciagane, byl na miejscu, nie wiem kto wezwal karetke i policje, ale to wlasnie jest "udzielenie pomocy".

Wydaje mi się, że prokuratura może pójść w katastrofę lądową i tu jest 15 lat zamiast
  • Odpowiedz