Wpis z mikrobloga

#technologia #kiciochpyta #dom może też podepnę #bushcraft

Siema,
Mam działeczkę, która jest na pograniczu lasu i mam tam bardzo słaby zasięg, ale jak się trafi w odpowiednie miejsce to nawet idzie zadzwonić albo wysłać zdjęcie. Mam tam prąd. Jakim urządzeniem zwiększę zasięg, tak żeby móc korzystać normalnie z internetu w telefonie? Pzdr
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@peteQ pewnie jakies wzmacniacze gsm, ale cos mi swita, ze ich uzywanie jest nielegalne, bo moga zaklocac dzialanie sieci... wiec najpierw sie zorientuj w temacie
  • Odpowiedz
@peteQ wzmacniacze GSM są nielegalne i nie polecam. One potrafią robić zakłócenia dla innych ludzi i jak to zgłoszą do sieci to taki wzmacniacz może zostać wykryty i wtedy przychodzi policja ^^
  • Odpowiedz
@peteQ:
Technicznie służy do tego repeater GSM. Jednak ich użycie jest ściśle regulowane i o ile na działce w środku lasu jest szansa, że nie wykryją (jak skręcisz moc) to nie ryzykowałbym. Kary są solidne, kontrole rutynowe ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W praktyce zostaje Ci więc postawienie modemu GSM w miejscu gdzie jest zasięg, opcjonalne przeciągnięcie kabelka do miejsca gdzie siedzisz i postawienie tam access pointa
  • Odpowiedz