Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zastanawiam się nad zmianą pracy jako devops w #gdansk #trojmiasto . To raczej perspektywa kilku miesięcy przynajmniej, więc bardziej nad konkretnymi ofertami zastanawiam się nad wyborem pracodawcy. Z większych firm kojarzę:
-Lufthansa - ponoć straszna biurokracja ze wszystkich stron, skostniała kadra i płacą poniżej średniej.
-Intel - umierający dinozaur i podobno niekompetencja i korpopolityka na każdym kroku
-Radmor - patrz Lufthansa tylko jeszcze bardziej
-Nordea - słyszałem że jest ostra presja na nadgodziny, oraz ponoć siedzą w kompletnie hermetycznych narzędziach i językach, chociaż możliwe że to zależy od zespołu
-Sii/Solwit/Luxoft/Dynatrace - kontraktornie, wiadomo że wszystko zależy do jakiego klienta się trafi, ale z reguły możliwości rozwoju są ograniczone i stabilność zatrudnienia jest często słaba, więc wolałbym tego uniknąć.

Poza tym są jeszcze jacyś duzi pracodawcy IT na lokalnym rynku? Albo ktoś ma inne opinie od tych które zebrałem?
Poza finansami zależy mi przede wszystkim na pracy z nowoczesnymi technologiami, braku biurokracji oraz możliwościach rozwoju. Pracy się nie boję, technologii wiele znam i potrafię się uczyć.

#pracait #praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Dynatrace to nie jest kontraktornia tylko firma produktowa. Intel zwalnia, wiec raczej odpada. Do tego syndrom not invented here i dedykowane narzędzia plus korpo polityka. Nordea to korpo polityka i bardzo duży nacisk na security, np. brak internetu na serwerach wszytko ciągniesz z wewnętrznych repo. Z kontraktorni masz jeszcze Epam. Spoko firma to airspace inteligence, ostatnio szukali.
  • Odpowiedz