Aktywne Wpisy

Kiedyś marzyłem o pracy 8-16 w biurze, teraz uważam, że to tragedia, najlepsze godziny dnia przelatują ci przez palce, tylko widzisz przez okno jak piękny jest dzień, 3 zmianowka to nie jest wcale takie złe jak masz odpowiednią robotę typu pielęgniarka lub coś innego gdzie jest spokój i można się kimnąć. Je$ac korpokolchozy, życie nie jest warte 5 tysięcy miesięcznie..
#pracbaza #praca #korposwiat #korpobaza
#pracbaza #praca #korposwiat #korpobaza

wujek_mikazjusz +165

Dlaczego kobiety nie chcą rodzic dzieci i dlaczego głównym powodem jest aborcja
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ilość aborcji w latach 20 - 0, ilość urodzeń 200k
Przy legalnej aborcji ludzie nie pilnują tak antykoncepcji bo istnieje rozwiązanie awaryjne, z którego w razie wpadki nie korzystają w większości przypadków.
Komentarz usunięty przez moderatora
A ty na jakich danych opierasz swoje tezy?
Możesz wskazać jakikolwiek kraj w którym zakazanie aborcji zwiększyło przyrost ludzi?
Ja ci dałem przykład że jej zakaz wpłynął negatywnie.
W przeciwieństwie do #urojeniaprawakoidalne
źródło: image
Pobierz@widmo82 Ja nie nie mam żadnej narracji, co najwyżej opinię, że legalizacja aborcji nie wpływa na dzietność, jak twierdzi @wolny_kot, który na dowód daje dane z dwóch odległych punktów w czasie różniących się sytuacją społeczną, polityczną i gospodarczą, ale na ich podstawie wyciąga wniosek, że wpływ miała akurat
Widzisz jakiś spadek w Irlandii? Nie? A zobacz co się stało w PL po zaostrzeniu prawa aborcyjnego.
Wniosek - liberalizacja prawa w Irlandii wstrzymała spadek przyrosostu ludzi.
Spadek jest naturalny w krajach rozwiniętych i coraz bogatszych. Dzięki liberalizacji prawa do aborcji Irlandia go wstrzymała. Polska dzięki zaostrzeniu ten spadek wzmocniła.
Dzięki za wsparcie.