Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim:
Czyli właśnie trafiłeś do skomplikowanego projektu, gdzie doktorat wydaje się koniecznością, a sam takowego nie masz. Naprawdę uważasz to za porażkę? Wybrali Cię bez powodu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Brzmi jak typowy imposter syndrome. Po prostu porównujesz się do elity i umyka Ci, że jesteś niewiele gorszy od nich, ale znacznie lepszy od wielu innych.

A co do początku opisu - pomyśl nad diagnostyką pod
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zrobiłeś to co mogłeś, a jeśli czegoś nie zrobiłeś to znaczy,że nie mogłeś. Nie mogłeś bo cię to wtedy wykańczało psychicznie więc olałeś, jakbyś nie olał to może dzisiaj byłbyś mądrzejszy, miałbyś jakiś dodatkowy papier w kieszeni a może byłbyś po epizodzie na oddziale psychiatrycznym, kto to wie. Idealizujesz co by było gdyby. Na tamtą chwilę nie mogłeś inaczej postąpić bo nie dawałeś rady, i tyle. Może byłbyś dzisiaj
  • Odpowiedz
Uważam, że w pewnym stopniu (bo ogólnie uważam swoje życie za fajne i wygodne) zmarnowałem swoje życie, bo teraz to już jest dla mnie na to wszystko za późno i mądrzejszy już nie będę, ani nie rozwinę się na tyle, żeby móc się choć trochę zbliżyć do tego ich poziomu.

@mirko_anonim: ale mi się wydaje, że Ty trochę jesteś piłkarzem Ekstraklasy co się do Ligi Mistrzów porównuje i wkurzony że Lewandowski
  • Odpowiedz