✨️ Obserwuj #mirkoanonim Hej Mirki. Mam 29 lat i po kilku latach walki z depresją i chorobą przewlekłą, a także wieloletnią opieką nad moją chorą mamą, wreszcie staję na nogi. Jestem wrakiem człowieka, ale robię małe kroki, żeby było lepiej. To co mnie męczy, to to, że jestem do tyłu prawie ze wszystkimi aspektami mojego życia. Kariera, rodzina, mieszkanie. Chcę to powoli zacząć ogarniać. Wiem, że jest późno, ale jeżeli stracę nadzieję to czeka mnie tylko sznur. Czy uważacie, że w tym wieku za późno na zbudowanie kariery? Złapanie dobrze płatnej pracy? W kierunku rodziny i mieszkania poczyniłem już kroki, poznałem fajną różową z podobnymi doświadczeniami, odłożyłem 70k oszczędności, które być może dadzą mi jakieś małe mieszkanie dla naszej dwójki i chcę ogarnąć się zawodowo, bo branża w której obecnie pracuję jest niestabilna i męczę się tam. Czy to nie za późno na budowanie kariery? Strasznie mi to siedzi na łbie i rozwala wszystko. #pracbaza #depresja #pytanie #zalesie
@mirko_anonim: najpewniej będziesz miał trudniej, niż ktoś, kto zaczynał jako 19latek i pewnie będziesz dużo starszy, zanim osiągniesz, co uznasz za "fajną karierę". Niemniej, jak najbardziej się da i wierzę, że dasz radę. Sam pracowałem z człowiekiem, który branżę całkowicie zmienił w wieku 53 lat i rozwijał karierę w nowej, a wszyscy twierdzili, że mu się nie uda.
@mirko_anonim: zależy, co uważasz za karierę. Generalnie 29 lat to naprawdę jest młody wiek i ludzie jeszcze długie lata zmieniają zajęcia, branże, otwierają i zamykają biznesy itp. Nawet starsi idą na studia lekarskie i zaczynają wszystko od zera. Moim zdaniem skupiasz się na niewłaściwej rzeczy: zamiast rozkminiać, czy nie jest późno na karierę, zacznij rozkminiać, jak zrobić karierę.
Hej Mirki. Mam 29 lat i po kilku latach walki z depresją i chorobą przewlekłą, a także wieloletnią opieką nad moją chorą mamą, wreszcie staję na nogi. Jestem wrakiem człowieka, ale robię małe kroki, żeby było lepiej. To co mnie męczy, to to, że jestem do tyłu prawie ze wszystkimi aspektami mojego życia. Kariera, rodzina, mieszkanie. Chcę to powoli zacząć ogarniać. Wiem, że jest późno, ale jeżeli stracę nadzieję to czeka mnie tylko sznur. Czy uważacie, że w tym wieku za późno na zbudowanie kariery? Złapanie dobrze płatnej pracy? W kierunku rodziny i mieszkania poczyniłem już kroki, poznałem fajną różową z podobnymi doświadczeniami, odłożyłem 70k oszczędności, które być może dadzą mi jakieś małe mieszkanie dla naszej dwójki i chcę ogarnąć się zawodowo, bo branża w której obecnie pracuję jest niestabilna i męczę się tam. Czy to nie za późno na budowanie kariery? Strasznie mi to siedzi na łbie i rozwala wszystko.
#pracbaza #depresja #pytanie #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt