Wpis z mikrobloga

Powiem wam, że spróbowałem w końcu tego mistycznego Elvanse, i wniosek jest taki że na mnie kompletnie nie działa. Jedyny efekt jaki czuje to MEEEGAAA uspokojenie, natomiast nic ten lek nie robi z prokrastynacją, brakiem skupienia, i helikopterem w głowie (natłok myśli, konsumpcja dźwięków z otoczenia). Wracam do metylofenidatu. #adhd #elvanse #medikinet #autyzm
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@default_city: część osób tak reaguje na niższe dawki, może warto pogadać z lekarzem o zmianie dawkowania? Ciekawi mnie w sumie po co przeskoczyłeś na Elvanse skoro metylofenidat działał?
  • Odpowiedz
@default_city: spróbuj omówić z lekarzem i zaproponować większą dawkę. Na mnie metylofenidat w dawce 10 mg działa dość... usypiająco, stąd też dawkę trzeba było zwiększyć...
  • Odpowiedz
@default_city: ja biorę Elevanse ale w dawce 20mg. Mam nadciśnienie medikinet mi wywalał w kosmos mimo że działał.

Na początku brania leku miałem wrażenie że nie działa. A wręcz 2 tyg z rzędu ziewałem cały dzień i byłem mega spokojny i śpiący.

Aż nagle coś pyklo. Mam energię cały dzień, hiperfokus kontroluje na tym na co ja chcę, dużo lepsze samopoczucie, lepsza kontrola nad czasem, akcja typu muszę coś zrobić -> robię
  • Odpowiedz