Wpis z mikrobloga

@MarianoaItaliano: @walciak kiedyś płaciło się 0 złotych w ramach protestu, a teraz skarbówka ma ściągać 100 na to szambo, więc jak jest lepiej. Jeszcze jedyny plus to te tvp sport online, ale co zrobisz jak każde mistrzostwa w piłce to nie działa ten portal więc w/e.
  • Odpowiedz
@Promilus: mnie też, to wzorowe i leniwe uproszczanie rzeczywistości do poziomu czarne/białe.
Jednak, obecne TVP to znowu nie jest to, czym powinno być. Dziwię się wszystkim dziennikarzom, których szanuję, i którzy zgodzili się - czasem znowu - dołączyć do tego projektu. Mieli kanały na YT i jakoś sobie dawali radę. Ale kontrakt był ciekawszy, zapominając że smród nie został wywietrzony i nie zostanie prawdopodobnie nigdy.
  • Odpowiedz
@Promilus: Jest gorzej niż było. I nie mówię tutaj o polityce, bo tą już po prostu się rzygać chce - wpiernicza się w każdy aspekt życia, już nie mówiąc o dyskusji z każdym i każdym miejscu gdzie nie pójdę... Ale piję do tego, że pozamykali archiwa w piwnicach, pousuwali z przestrzeni publicznej stare materiały, nie ma już programów, filmów, seriali, spektakli teatralnych, które były dostępne jeszcze kilka lat temu bez
  • Odpowiedz
@Peter_Mountain: dobrze że o tym wspominasz, to też jest istotne. Ja mam podobne rozczarowanie po zmianie UI na stronach Polskiego Radia. Kiedyś z łatwością mogłeś dotrzeć do materiałów archiwalnych, teraz to jest praktycznie nie możliwe.
To jest bardzo przykre
  • Odpowiedz