Wpis z mikrobloga

Jak zazwyczaj ogarniacie sobie domowego neta w mieszkaniach ze skrzynką teletechniczną? Mam w skrzynce w korytarzu kable RJ45 (1, 2) idące do pokoi. Powiesić obok tej skrzynki półkę na router i wywiercić dziurę w tej skrzynce? Czy może upchnąc jakoś switcha i wyprowadzic tylko 1 kabel na zewnątrz? Bardzo tu ciasno. Na szczęście zrobiłem sobie gniazdko pod odkurzacz w tej okolicy, bo routera do prądu już w samej skrzynce nie podłączę.
#remontujzwykopem #siecdomowa #siecikomputerowe
Fristo - Jak zazwyczaj ogarniacie sobie domowego neta w mieszkaniach ze skrzynką tele...

źródło: 20250506_195825

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fristo: Na pewno nie pchałbym dodatkowego urządzenia do środka - wzrost temperatury wewnątrz skrzynki nie będzie służył żadnemu z tych elementów. Widzę 3 opcje:
- jak powiesisz obok na półce router to prawie jakbyś miał 2 skrzynki. Więc pomyśl nad wymianą tej na coś większego co będzie bardziej estetyczne i ergonomiczne
- jeśli jest taka możliwość to zamień switch + router na sam router i ruch kontroluj softowo
- lub
  • Odpowiedz
  • 0
@brokenik: tak mam zrobione teraz przez faceta od mojego providera. Problem w tym, że wolę dać router w miejscu skrzynki i mieć działające gniazdka rj w dwóch pokojach
  • Odpowiedz