Wpis z mikrobloga

Mireczki, do jakiej lokacji najlepiej iść przed Lumiere w 3. akcie? Aktualnie mam na postaciach 48. - 49. poziom, ogarnąłem już mniej więcej te buildy i mogę normalnie grać na - nomen omen - normalnym poziomie trudności. Ale gdziekolwiek nie polecę na Esquie, to gra mi wykrzykuje, że czeka mnie niebezpieczeństwo. Bezkresna Wieża, Suknia Sirene, Zamarznięte Serce, czy ta latająca arena Gestrali... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#clairobscur #expedition33
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@francis0440: Szczerze to rekomendacja jest taka żeby dalej cisnąć wątek główny. Stety - niestety gra została tak zbalansowana, że jeśli zaczniesz robić poboczny content to potem ostatni boss będzie banalny.

Co najwyżej możesz zrobić questy towarzyszy - Reacher dla Maelle, Sacred River dla Monoco, Sirene's Dress dla Lune.
  • Odpowiedz
@francis0440: ciśnij wątek główny, eksplorować możesz później. Ale jak bardzo chcesz, to możesz iść na Bezkresną Wieżę, na tym levelu powinno się dać zrobić kilka etapów.
  • Odpowiedz
  • 0
@Wiedmolol: @Jailer: Dobra, czyli mówicie, żeby się nie przejmować ostrzeżeniami, które gra mi rzuca? Mam niemiłe wspomnienia związane z ciśnięciem wątku głównego - nocka zarwana przed majówką, bo myślałem, że po Monolicie od razu poznam zakończenie historii i do tego jeszcze waliłem wszystkim małe obrażenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@francis0440:
Jestem w analogicznym momencie i wczoraj trochę pobiegałem.
Bezkresna wieża - pierwsze dwa etapy 1 próby są banalne, trzecia walka do ogarnięcia, ale wymaga wprawy w unikach/parowaniu
Sacred River - quest Monoco do zrobienia. Jest tam też walka z handlarzem dość hardkorowa bo ginę na hita xd
Sirene's Dress wydaje mi się najłatwiejsze, choć jak na razie zaliczyłem tam 3 zgony xD Musze ulepszyć bronie wreszcie i wtedy myślę, że pójdzie. Te
  • Odpowiedz
Czytałem też, że dość łatwo można podfarmić w Dark Shores - ataki stosunkowo proste do nauczenia, a dają duży EXP. Byle nie przesadzić bo później ostatni boss za łatwy.

@vateras131: Exp expem, ale ci przeciwnicy mają też 100% drop rate na surowiec do ulepszania broni lvl 20-32, kilka upgradów i gra robi się banalna.

Ludzie robią ostatnią lokację z wątku głównego na lvl 55-60 więc serio nie trzeba tam nie
  • Odpowiedz