Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mam taką rozkminę z przeszłości. W domu rodzinnym czułem się czasem jak 5. koło u wozu. Jako ktoś niepotrzebny. Jednocześnie rodzice mi często powtarzali, że nic w domu nie pomagam. A ja nie pomagałem, bo oni mnie nigdy nie poprosili, żebym coś zrobił. A jeśli już to się wydzierali i mówili do mnie trybem rozkazującym, co budziło we mnie opór, bo moim zdaniem powinni byli grzecznie poprosić. Wydaje mi się, że wtedy bym pomagał. Kto ma rację. Ja czy oni? Dodam, że później widziałem inne rodziny od środka i tam, gdzie rodzice mieli dobre relacje z dzieckiem to rodzice odnosili się do dzieci z szacunkiem. Stąd ta rozkmina. #rodzice #30plusclub

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: W sumie nie powinieneś dostawać specjalnego "grzecznego" zaproszenia do pomocy w domu. Ale rzeczywiście widać, że rodzice zamiast Cię tego nauczyć to liczyli że sam się nauczysz (nie wiem niby skąd). Stąd krzyki i narzekanie- błędne koło. W sumie w wielu aspektach miałem podobnie. Dlatego myślę, że masz rację.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim skoro z twojego punktu widzenia tak to opisałeś, to znając życie i swoje dzieci - jesteś zwykłym śmierdzącym leniem. Pewnie nawet dwóch sekund na dzień nie używasz mózgu by pomyśleć co można zrobić, w czym pomoc, a wszelkie obowiązki wykonujesz przez swoje nieróbstwo tak fatalnie, że już lepiej je zrobić za ciebie.
  • Odpowiedz