Pytanie do mireczków z depresją - brał ktoś z was pregabaline? Moim głównym problemem jest ciągle zmęczenie i brak ochoty cokolwiek. Brałem różne leki ale nie działają.
Słyszałem że pregabalina może mi pomóc. Czy ten lek pomógł komuś pozbyć się tego kurevskiego zmęczenia?
@hansschrodinger: Zmeczenia nie leczylem bezposrednio, ale pomaga na kaca i zjazdy amfetaminowe. No i fajnie klepie. Wiec moze na zmeczenie tez pomoze. Na pewno nie zaszkodzi. (ʘ‿ʘ)
@hansschrodinger: Jak inne objawy poza zmęczeniem ustąpiły a zmęczenie zaczęło się razem z epizodem depresyjnym, nie jesteś w grupie ryzyka otępienia, nie masz chorób neurologicznych czy innych somatycznych (dużo jeśli) to można rozważyć dołączenie małej dawki neuroleptyku aktywizującego (drożej - arypiprazol, taniej - sulpiryd). Jak to duży epizod depresyjny może byś się kwalifikował na Spravato? Fajna opcja, darmowa jak masz gdzieś blisko miejsce które to robi (program lekowy obecnie, dość
@hansschrodinger: pregabalina zwiększa zmęczenie, zamułę. Bywa w niektórych przypadkach po dłuższym stosowaniu, że pregaba działa czasem jak stymulant, ale nie ma reguły ani metody jak wywołać ten efekt. A mimo to wciąż powoduje problemy z koncentracją, pamięcią.
Jak to jest. Na pewnej grupie pracy napisali ze w byle korpo po studiach mozna dostać 10k na rękę ale z tego co sie orientuje nikt z moich znajomych nie ma takiej wyplaty. O której korpo i jakie stanowiska chodzi?
Słyszałem że pregabalina może mi pomóc. Czy ten lek pomógł komuś pozbyć się tego kurevskiego zmęczenia?
#depresja #pregabalina #leki #psychiatria
Na pewno nie zaszkodzi. (ʘ‿ʘ)
wiem, ale jeden mirek pisał mi że mu pomogła na zmęczenie. tonący brzytwy się
zapodaj jakieś dobre aktywizatory. w komentarzu wyżej pisałem co już brałem.