Aktywne Wpisy
CoDwa +101
Widzę że wykopki wniebowzięte bo nierząd chce dowalić programistom na B2B przez co nasz wspaniały budżet "zaoszczędzi" 2 miliardy.
Tymczasem:
- Google Poland - 1.5mld przychodu i 37,9 mln zł CIT (2.5%)
- Facebook Poland - 1,82 mld zł i 10,6 mln zł CIT (0.582%)
- Chcesz fakturę od mechanika albo budowlańca - paniee nikt nie bierze, jak pan koniecznie chce to doliczam 23% tylko muszę znaleźć numer do ksiegowej bo zapomniałem jak
Tymczasem:
- Google Poland - 1.5mld przychodu i 37,9 mln zł CIT (2.5%)
- Facebook Poland - 1,82 mld zł i 10,6 mln zł CIT (0.582%)
- Chcesz fakturę od mechanika albo budowlańca - paniee nikt nie bierze, jak pan koniecznie chce to doliczam 23% tylko muszę znaleźć numer do ksiegowej bo zapomniałem jak
harry-pjoter- +152
Mamy mistrza w pierwszym pytaniu!
#milionerzy
#milionerzy
źródło: 1000064125
Pobierz

Jakiś czas temu rozstałem się z dziewczyna z którą byłem dłuzszy czas. Rozstaliśmy się w zgodzie. Zainicjowane przez nią. W zasadzie znudziła się związkiem po 8+ latach.
Zbiegło się to w czasie z najgorszym okresem w mojej pracy. Dużo stresu, odpowiedzialności od września zeszłego roku do mniej więcej końca maja.
No i teraz co mnie uderzyło i zniszczyło w związku z tym najbardziej? Postawa mojej rodziny.
Gdy powiedziałem że się rozstaliśmy to pierwszą reakcją było pytanie jak ona to znosi, jak sobie teraz poradzi sama w mieście bo zarabia gorzej ode mnie. Przy wielkanocnym stole pytali mnie co u niej.
Przy czym nikt nie zapytał jak ja się czuje, czy stać mnie na samotne życie. Nikogo nie interesowało moje samopoczucie to ze musze pracować, szukać mieszkania (co dla 30 latka wcale nie jest takie proste bo nikt nie chce takim osobom wynajmować chyba że rudery) nikt absolutnie nie był ani nie jest zainteresowany mną.
Niby wiedziałem że nikt się mną nie interesuje ale strasznie mnie dobiło że nawet życie mojej byłej bardziej ich interesuje niż moje. Niby rodzina normalna, bez patologii. To tylko pokazuje jak wielkim śmieciem jestem dla innych. Jestem sam na tym świecie.
#zwiazki #zalesie #logikarozowychpaskow #samotnosc
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
Gdzieś na którymś etapie życia zdałem sobie sprawę, że ludzie to w zasadzie egoiści i narcyzi, że najbardziej interesują się *tylko* sobą, nawet jak stwarzają inne pozory. Kobiety zwłaszcza.
Piszesz z anonima, ale pewnie gdybym przejrzał twoje konto to znalazłbym hobby, zajawki i wszystko inne czym się jarasz jak idziesz przez życie.
Nie jesteś śmieciem, i nie jesteś
Opie, myślę, że jesteś w jakimś dołku życiowym i wszystko przyjmujesz na nie i wszystko jest źródłem przygnębienia dla Ciebie. W innym czasie i innych okolicznościach, gdybyś był w pełni sił i w pełnej równowadze psychicznej, to pewnie nawet byś nie zauważył tego, że inni interesują się twoją ex, zamiast tobą. Moja
@mirko_anonim: po 1. święta zasda: jak laska ci mówi że to koniec to wiedz że ona te decyzję podjęła już dawno dawno temu, teraz ci mówi o tym tylko dlatego że znalazła już kogoś na twoje miejsce więc ona tam sobie poradzi, teraz
Wybacz, ale ja tak tylko to o Putinie mogę ( ͡º ͜ʖ͡º) A Mirek z tego wątku może być tylko w psychicznym dołku, o którym opowiadasz.
@mirko_anonim: odetnij się od tej patologicznej rodziny
Jak tak odciałem się od paczki "znajomych" co woleli moją byłą, niż mnie, mimi że ona nawet ich nie lubiła xd
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@mirko_anonim: co
Jako mężczyzna jesteś tylko zbędnym elementem
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
Wielkie wyzwanie stanowi normalne zagajenie kogoś bliskiego i poproszenie o rozmowę o życiu i problemach jakie się pojawiły, a co dopiero rozmowa przy rodzinnym stole. Chcesz współczucia? Zacznij mówić innym wprost, że jest ciężko i co konkretnie powoduje trudności. Zapytaj kogoś czy możesz się