Wpis z mikrobloga

• 190
@flaa: AI robi się coraz lepsze, więc być może część fotek, które uznajemy za legitne tak naprawdę jest tworem sztucznej inteligencji ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@splinter96: Bez kitu. Jeszcze dwa lata temu AI generowało zdjęcia ludzi z 7 palcami u jednej ręki, przez co łatwo było to wyłapać. Dzisiaj grafiki komputerowe są już tak dokładne, że ciężko odróżnić prawdziwe zdjęcie od tego wygenerowanego
  • Odpowiedz
Ja często jak zjarany wale konia to zastanawiam się czy to co oglądam to nie AI. Nawet jakieś starsze produkcję, sprawiają wrażenie AI. Moze to było od zawsze ai tylko teraz jest w lepszej jakości i tak naprawdę żyjemy w symulacji.
  • Odpowiedz
Dzisiaj grafiki komputerowe są już tak dokładne, że ciężko odróżnić prawdziwe zdjęcie od tego wygenerowanego

@Nusantara: zwłaszcza, że często używa się AI do " poprawy" istniejących zdjęć, przez co wyglądają tak jak wygenerowane
  • Odpowiedz
@splinter96: Niestety to prawda. Filmy mają jeszcze dużo do nadrobienia, ale niektóre zdjęcia są nie do odróżnienia od rzeczywiści. I mówię to jako specjalista od photoshopa, fotomanipulacji, brzydzący się sztucznie generowonym przez smartfony rozmyciem tła. Kiedyś zrzuty ekranu przestały być uznawane za 100% prawdziwe (F12), teraz zdjęcia, a za niedługo całe filmy z przemówieniami polityków, bo głos już jest 8/10. Brakuje niewiele, żeby pomylić ai z oryginalnym głosem, nawet na
  • Odpowiedz
@MistrzCietejRiposty: jak rok temu zobaczyłem plakat sklepu delikatesy z dziećmi malaujace pisanki wygenerowane w stylu disneya to zacząłem się zastanawiać czy sklep wiedział, że to wygenerowała AI i ile zaoszczędzili na grafiku
  • Odpowiedz