Wpis z mikrobloga

Nie ogarniam ludzi ktorzy chodza w zwyklych zegarkach. Przeciez poza bateria tam nie ma plusów.
Ani nie ustawisz przpyomnienia z asystentem, nie pogadasz z reki jak ktos dzwoni, nie znajdzesz telefonu dzwoniac na niego zegarkiem, na bieganiu nie zrobisz pomaru ani nie posluchasz muzyki ze sparowanych sluchawek przez bt. Juz nie mowie o bardziej zaawansowanych rzeczach jak sterowanie domem, shuflowanie kawalka na spotify odtwarzanym na AVR czy uzyciem zegarka jako myszki w kompie jak se na kanapie lezycie a siegnac po myszke sie nie chce bo zostala na biurku.
#zegarki #zesralemsieismierdzi
  • 98
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie ogarniam ludzi ktorzy chodza w zwyklych zegarkach. Przeciez poza bateria tam nie ma plusów.

@niebadzogrem: w zwykłym zegarku nie masz baterii.
I podstawowa sprawa: zegarek to w zasadzie jedyna męska biżuteria. I dlatego się go nosi. A nie jakieś plastikowe badziewie z chin z wyświetlaczem.
  • Odpowiedz
@niebadzogrem:
Bo nie trzeba ładować co pięć minut
Bo zegarek to też biżuteria, a chińskie plastikowe badziewie jest po prostu brzydkie
Bo właśnie lepiej się odciąć od telefonu choćby na chwilę a nie dostrajać do każdego przypomnienia, maila, wiadomości.
  • Odpowiedz
@niebadzogrem: Zegarek to męska biżuteria, tylko tyle i aż tyle. Tak samo ludzie jeżdżą droższymi samochodami albo noszą droższe ubrania. Nie ma w tym innego sensu.
  • Odpowiedz
tak to noszę zwykły zegarek mechaniczny, taki nakręcany właśnie dlatego, żeby nie mieć tych wszystkich powiadomień i miliarda bodźców nasekunde.

@BreathDeath: możesz sobie je w każdej chwili wyłączyć w garminie. Mam garmina, używam go cały czas poza spaniem, wszystkie powiadomienia mam wyłączone
  • Odpowiedz
@BreathDeath: a to tak, dobrze dobrany zegarek do reszty stroju ładniej sie prezentuje niż te sportowe. Ja mam zwykłego czarnego Forerunnera na czarnym parcianym pasku wiec jest totalnie neutralny (z malo rzucajaca sie w oczy tarcza) do zwykłych codziennych strojów ale na slub bym go zdjął xD
  • Odpowiedz
  • 1
@JoannitaPL: mordo najgrozej/najlepiekj ? ze to nie bait xD Serio wole smartwatche i dla mnie funkcjonalnosc > bateria + funkcje prezentacyjne aka biżuteria xD
Jak taki Galaxy Watch 9 by chodził miesiąc na baterii to kompletnie nie widziałbym sensu zwykłęgo zegarka. Powiadomienia można wyłączyć, jak jest wesele to ustawiam tarcze ze wskazówką. No i od kiedy go mam nie zapomniam o wielu rzeczach bo co chwile zegarek mi dzwoni i
  • Odpowiedz
Ani nie ustawisz przpyomnienia z asystentem, nie pogadasz z reki jak ktos dzwoni, nie znajdzesz telefonu dzwoniac na niego zegarkiem, na bieganiu nie zrobisz pomaru ani nie posluchasz muzyki ze sparowanych sluchawek przez bt. Juz nie mowie o bardziej zaawansowanych rzeczach jak sterowanie domem, shuflowanie kawalka na spotify odtwarzanym na AVR czy uzyciem zegarka jako myszki w kompie jak se na kanapie lezycie a siegnac po myszke sie nie chce bo zostala
  • Odpowiedz
@niebadzogrem: Bo zegarek to biżuteria. Aktualnie nie potrzebujesz go aby znać czas więc jest tym samym co kolczyki czy bransoletki dla kobiet. I tyle... Smartwatche są bardziej użytkowe.

Sam też nie lubię tych powiadomień, ładowania co dwa dni. Dlatego wybrałem hybrydowy, chociaż zastanawiałem się nad zwykłym. Spoko jest, masz fizyczną tarczę która nie zużywa baterii jak na nią patrzysz, a do tego też masz wszystkie czujniki.

Długo też trzyma, można
  • Odpowiedz
@niebadzogrem: kupiłem sobie Huawei GT6 Pro, sama buda wygląda bardzo dobrze, raczej klasycznie i neutralnie. Koperta jest grafitowa. Mam do niego kilka pasków, które zmieniam zależnie od potrzeby/okazji, w tym również taki, który pasuje do stroju "wyjściowego" (z ciemnobrązowej, naturalnej skóry), jak również zależnie o potrzeby i okazji zmieniam tarcze na np. taką jak picrel
dominowiak - @niebadzogrem: kupiłem sobie Huawei GT6 Pro, sama buda wygląda bardzo do...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@niebadzogrem: Generalnie to dla mnie są to dwa inne urządzenia. Dla mnie wygodniejsze jest sprawdzenie jaki mail przyszedł, sterowanie automatyką, drukiem 3D w domu czy szybkie zerknięcie na ten zegarek niż wyciągnięcie smartfona z kieszeni, nieraz na darmo. Zegarki mechaniczne spoko, ale generalnie to większość ludzi wygląda z nimi jak pół d--y zza krzaka i przypomina bardziej rumuna niż eleganckiego faceta, więc często jest to kolejna forma pokazania statusu przez
  • Odpowiedz